KİK Başkanı Güleç: “Kamu alımları bu yılın ilk 9 ayında 421 milyar lira olarak gerçekleşmiştir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Ekonomi | İHA
10 Kas 2022 / Per 15:08
/ 31 Kez Okundu
| |

Kamu İhale Kurumu (KİK) Başkanı Hamdi Güleç, Türkiye’de gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 5’ini kamu alımlarının oluşturduğunu belirterek, “Kamu alımları, 2021 yılında 300 milyar liraya ulaşmıştır. 2022 yılının ilk 9 ayında ise bu tutar 421 milyar lira olarak gerçekleşmiştir” dedi.

KİK Başkanı Hamdi Güleç, Hazine ve Maliye Bakanlığı, bağlı ve ilgili kuruluşların 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifi, 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifi ve Sayıştay raporlarının görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum yaptı. Güleç sunumunda, Kamu İhale Kurumunun dijitalleşme çalışmalarına önem verdiğini belirterek, “Kurumumuz, e-doküman, e-ihale, e-eksiltme, e-şikayet gibi uygulamaları ile kamunun satın alma süreçlerinin teknolojik dönüşümüne öncülük etmiştir. Bu doğrultuda Kurumumuzca son olarak 3 Ekim 2022 tarihi itibarıyla tüm ihalelerde e-ihale yönteminin kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. İşlem maliyetlerini önemli ölçüde azaltan e-ihale, alımlarda rekabeti, şeffaflığı ve verimliliği de artırarak kamu alim sistemimizi daha da güçlü hale getirmiş, başarılı bir uygulama örneği olarak önemli e-devlet projeleri arasında yerini almıştır” dedi.

“Kamu alımları bu yılın ilk 9 ayında 421 milyar lira olarak gerçekleşmiştir”
Türkiye’de gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 5’ini kamu alımlarının oluşturduğu bilgisini paylaşan Güleç, “Kamu alımları, 2021 yılında 300 milyar liraya ulaşmıştır. 2022 yılının ilk 9 ayında ise bu tutar 421 milyar lira olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.

“İtirazen şikayet başvuruları ortalama 17 günde karara bağlandı”
2021 yılında Kamu İhale Kanunu çerçevesinde 66 bin ihale yapıldığını ve 2 bin ihale için KİK’e 2 bin 343 şikayet başvurusunda bulunulduğunu ifade eden Güleç, “2022 yılının ilk 9 ayında yapılan itirazen şikayet başvurusu sayısı bin 164 olmuştur. Bu başvurular ortalama 17 gün içinde karara bağlanarak, uyuşmazlıklar hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmuştur” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.