Kredi Kartlarında Nakit Avans Sürprizi: Taksit 3'e Düştü, Limit 25'e İndi!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kredi Kartlarında Nakit Avans Sürprizi: Taksit 3'e Düştü, Limit 25'e İndi!
#Ekonomi | Haber Merkezi
12 Mar 2024 / Sal 15:44
/ 1.495 Kez Okundu
| |

Kredi kartlarında taksit sayısı, limit sınırı ve faiz oranıyla ilgili düzenlemeler beklenirken, nakit avans cephesinden ani bir gelişme yaşandı. Bankalar, nakit avans çekimlerde taksit sayısını 12'den 3'e düşürdü ve kart limitinin %25'i ile sınırlama getirdi.

Nakit Avansta Taksit Sayısı 3'e Düştü

Seçim öncesi enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlardan biri de kredi kartı kullanımını sınırlamak oldu. Bu kapsamda bankalar, Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmesi doğrultusunda nakit avans çekimlerde önemli değişikliklere gitti.

Nakit avanslarda taksit sayısı 12'den 3'e düşürülürken, kart limitinin %25'i üzerinde nakit avans çekilemeyecek. Bu sayede, kredi kartlarının nakit paraya dönüştürülerek enflasyonu tetiklemesi engellenmek isteniyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Ekonomist Murat Muratoğlu, bu gelişmeyi "Seçime kadar bile dayanamadı! Bankalar sessiz sedasız kredi kartı nakit avans taksit sayısını 3'e düşürdü... Bari bir açıklama yapılsaydı!" yorumuyla değerlendirdi.

Şenol Babuşçu ise "Kredi kartında nakit avans çekimi kart limitinin % 25’i ile sınırlandırılıyor.. Nakit avansta maksimum taksit sayısı 3’e indiriliyor." ifadeleriyle yeni düzenlemeyi aktardı.

İhtiyaç Kredilerinde de Faiz Artışı

Kredi kartlarında yapılan değişikliklerin ardından ihtiyaç kredilerinde de faiz oranlarında yükselme gözlemleniyor. Birçok bankanın ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını %5'in üzerine çıkardığı belirtiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.