Manisa’da sondaj programı genişletildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Manisa’da sondaj programı genişletildi
#Ekonomi | İHA
11 Eki 2023 / Çar 11:05
/ 20 Kez Okundu
| |

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2023 yılı sondaj programını genişlettiklerini belirterek 36 adet yeni sondaj kuyusu açmak için ihaleye çıktıklarını söyledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 2023 yılı için ilk olarak 79 adet sondaj kuyusu açtıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni bir ihaleye çıktıklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı Olağan Toplantısında konuşan Başkan Ergün, 36 adet yeni sondaj kuyusu açmak için ihaleye çıktıklarını ifade etti. Başkan Ergün, “2023 yılı sondaj programı kapsamında 79 adet yeni sondaj kuyusu açarak hemşehrilerimize kesintisiz içme suyu sağladık. Tabi, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşadığımız kuraklık nedeniyle yer altı su kaynaklarımız hızla azalıyor. Maalesef henüz il genelinde içme suyu barajımız da yok. Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol ile Akhisar ilçemize önümüzdeki yıllarda Gürdük Barajından içme suyu temin edeceğiz. Ancak diğer yerleşim alanlarında hemşerilerimize su sıkıntısı yaşatmamak için yeni bir ihaleye çıkıyoruz. 36 adet daha sondaj kuyusu açacağız. Biz, hemşehrilerimize yeterli su temin etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, ancak her zaman ifade ettiğimiz gibi su kaynaklarımız sınırsız değil, suyumuzu tasarruflu ve bilinçli kullanmalıyız” dedi.

MASKİ’den 24 milyonluk yatırım
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 24 milyon TL yatırımla yapacakları kısmi kanalizasyon ve yağmur suyu imalatları doğrultusunda Yunusemre, Şehzadeler, Akhisar ve Sarıgöl ilçelerine müjde verdi. Başkan Ergün, “Yunusemre, Şehzadeler, Akhisar ve Sarıgöl ilçelerimizdeki 16 merkez ve kırsal mahallemizde 16 kilometreye yakın kısmi kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı yapacağız. 24 Milyon TL bedelle gerçekleştireceğimiz yatırımın hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu ihalemiz kapsamındaki çalışmalarımıza Yunusemre ilçemiz Atatürk Mahallesi Horozköy Caddesiyle başladık. Hayırlı olsun” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.