Mehmet Şimşek'ten Kira Düzenlemesi Hakkında Önemli Açıklamalar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mehmet Şimşek'ten Kira Düzenlemesi Hakkında Önemli Açıklamalar
#Ekonomi | Haber Merkezi
03 Haz 2024 / Pzt 18:26
2 dk okuma / 783 Kez Okundu
| |

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında önemli ekonomik gelişmeler ve kira düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, kiraya yapılan zam sınırlamasıyla ilgili konuşurken, mevcut düzenlemenin temmuz ayında sona ereceğini belirtti ve şu anda yeni bir düzenleme yapma planlarının olmadığını söyledi.

KİRA ZAM SINIRI TEMMUZ'DA SONA ERİYOR

Şimşek, kira artışları için uygulanan yüzde 25'lik sınırın temmuz ayında sona ereceğini ifade etti. Bu konuda herhangi bir yeni düzenleme yapma planlarının olmadığını vurgulayan Şimşek, "Hiçbir şey yapmazsak düzenleme temmuzda ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok." dedi.

EKONOMİK GELİŞMELER VE CARİ AÇIK

Ekonomik gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Şimşek, cari açık hedefleri ve büyüme oranlarıyla ilgili bilgiler verdi. Cari açığın giderek daraldığını belirten Bakan, mayıs ayı itibarıyla cari açığın 25 milyar dolara inmiş olacağını ve milli gelire oranının yüzde 2,5'in altına düşeceğini söyledi. Şimşek, iç talebin güçlü olduğunu ancak daha ılımlı bir hale geleceğini de ekledi.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ VE KAYNAK GİRİŞİ

Merkez Bankası rezervleri hakkında önemli bilgiler paylaşan Şimşek, son iki ayda Merkez Bankası'na 65 milyar dolar kaynak girişi olduğunu belirtti. Swap hariç net rezervlerin 2020'nin başından beri ilk kez artıya geçtiğini ve eksi rezerv gündeminin artık ortadan kalktığını ifade etti. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat hacminin 70 milyar doların altına indiğini ve programın beklenenden daha iyi çalıştığını söyledi.

VERGİ VE KAMU İHALE REFORMLARI

Vergide adaletin en önemli öncelikleri olduğunu belirten Şimşek, kamu ihale reformu yapacaklarını ve bu reformla birlikte istisnaları önemli ölçüde azaltacak adımlar atacaklarını açıkladı. Türkiye'deki kurumlar vergisi mükelleflerinin önemli bir kısmının uzun yıllardır zarar beyan ettiğini vurgulayan Bakan, asgari gelir vergisi konusunda da bütün fikirleri değerlendirdiklerini belirtti.

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKIYOR

Şimşek, Türkiye'nin bu ay itibarıyla gri listeden çıkmış olacağını da sözlerine ekledi. Vergi adaleti ve etkinliğinin önemli bir öncelikleri olduğunu tekrarlayan Bakan, Türkiye'nin ekonomik programının beklenilenden daha iyi bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.