Migros, A101 ve BİM'den Rekabet Kurumu'na soruşturma tepkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Migros, A101 ve BİM'den Rekabet Kurumu'na soruşturma tepkisi
#Ekonomi | Haber Merkezi
01 Haz 2022 / Çar 20:38
/ 351 Kez Okundu
| |

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, Rekabet Kurumu'na tepki gösterdi. Aykaç, marketlere açılan ikinci soruşturmanın ardından Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’ye yanıt verdi.

Gıda perakendecilerinden Rekabet Kurumu'na tepki geldi.

Başta BİM, CarrefourSA, Migros ve A-101 gibi zincir marketlere 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesilmiş, maliyetlerdeki artışları neden göstererek suçlamaları kabul etmeyen marketlerse cezaları yargıya taşıyacaklarını duyurmuştu. Ardından zincir marketlere yönelik ikinci bir soruşturma açıldığına dair açıklamalar gündeme gelmişti.

"KARTEL İDDİALERİ VAR"

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; marketlere açılan ikinci soruşturmanın ardından Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle soruşturmaya ilişkin "Devam eden ikinci soruşturma birinci soruşturmadan daha önemli, Nisan'da raporu bitecek. Orada 15 büyük tedarikçi, çok büyük şirketler var. Hatta üç büyük şirket uzlaşma için geldiler ama uzlaşmalarını kabul etmedik. İkinci soruşturmada kartel iddiaları da var" şeklinde tepki gösterdi.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç Rekabet Kurumu Başkanı'nın açıklamalarına yanıt verdi. Aykaç “Rekabet Kurumu Başkanı'nın henüz ortada bir şey yokken bir istikamet çizmeye çalışmasını doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu.

“ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç sözlerine, "Üzerimize olumsuz anlamda bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu hiç bir zaman kabul etmedik, yine etmiyoruz. Sektörümüz bunu hak etmiyor. Ülkemiz için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Üzerimizde oluşturulan bu olumsuz algıya en güzel cevabı tüketiciler veriyor. Her geçen gün müşteri sayımız artıyor. Tabi ki bir takım kurumlar var, kurumların vazifeleri var ve bu vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar” ifadeleri ile devam etti.

“ADALETLİ DAVRANILMASI ÖNEMLİ"

Soruşturmalarda adaletli olunması gerektiğine dikkat çeken Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç, “Burada önemli olan adaletli davranılması. Adaletle yapılan her şey herkesin kabulüdür. Tüm bu kurumların yöneticileri ve çalışanlarının adalet noktasında hassasiyet göstermeleri son derece önemli. Vebal altında kalmamış olurlar. Elbette soruşturma da olacaktır. Başka şeyler de olacaktır, herkes vazifesini yapacak, raporlar sonuçlanacak. Her geçen gün bu denetimler olacaktır, olması da normaldir ancak adaleti bekliyoruz” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.