Tavşanlı’nın Kuruçay beldesinde ’Harman kaldırma’ etkinliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tavşanlı’nın Kuruçay beldesinde ’Harman kaldırma’ etkinliği
#Ekonomi | İHA
10 Ağu 2023 / Per 11:08
/ 48 Kez Okundu
| |

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesinde ’Harman kaldırma’ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğine, AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüdayi Efe, AK Parti ilçe başkanı Bilal Kıyak, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray ve üreticiler katıldı.
Kuruçay Beldesi Kalkınma Kooperatifi tarafından alınan biçerdöver, protokolün de katıldığı törenle buğday hasadına başladı.
Protokol üyeleri, biçerdöver koltuğuna oturarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.
AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal Kıyak, "2023 yılında rekolte gerçekten çok yüksek çiftçimiz açısından gerçekten yüksek bir verim oldu. Kuruçay Kalkınma Kooperatifinin yapmış olduğu işler çok güzel. Bu görmüş olduğunuz biçerdöver makinesi ve diğer ekipmanlar Erhan başkanımızın çabasıyla ortaya çıkan bir durum. Bu Kuruçay beldemize değer kattı" dedi.
Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, "Tarım bakanımızın desteğiyle alınan 2 milyon 700 bin lira civarında alınan bir destek. Üç tane daha çiftçilerimizin işini görecek makinemiz var" diye konuştu.
AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, "Hasat vakti, bereket vaktidir. Mahsullerin bereketli, toprağın verimli olduğu nice hasatlar olsun. Kuruçay beldemizin Kalkınma Kooperatifinin almış olduğu biçerdöver şu anda buradaki asıl önemli olan konu arkamızda gören görülen biçerdöver makinesi. Kuruçay Kalkınma Kooperatifi destekli tarım bakanlığımızdan alınan dersler sayesinde uygun fiyatlı şekilde alınıp kooperatif olarak Kuruçay beldemizdeki 5 bin dönümlük arazinin biçilmesi ile ilgili alınmış bir makine. Makine Kuruçay beldemize değer katıyor, bunun yanında balya makinemizi de almış durumda bu konuda Belediye Başkanımız Erhan Demiray ciddi bir çaba sarf etti. Başarının karşılığında bu sene alıyoruz tabii tarımsal alanda bu sene bereketli bir yıl geçiyor normal şartlarda Kütahya ilinde 380 bin ton civarında buğday alımı gerçekleştirirken, bu sene tahmini rakam 550 bin ton civarında olacak. Önemli olan sertifikalı tohumu kullanılması. Çıkan ürünün yüksek standartta oluyor. Toprak Mahsulü Ofisi de bu çıkan tohum üzerinden fiyatlandırma yapıyor. Bu arada biz de vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, sertifikalı tohum kullanılması ve çiftçi kayıt sistemlerine kayıt olunması. En önemli hususlardan bir tanesi bu. Bereketli bir yıl oluyor. Yağmurlardan dolayı rekolten düşeceği beklerken Allah’ın izniyle bu sene ciddi bir bereket oluştu" ifadeleri kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.