Tavuk ihracatına yasak geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tavuk ihracatına yasak geliyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
26 Nis 2024 / Cum 19:23
/ 1.362 Kez Okundu
| |

Kırmızı et fiyatlarının artmasıyla beyaz ete yönelen vatandaşlar, tavuk etinde de fahiş zamlarla karşılaştı. Son 5 ayda beyaz ete yüzde 200 zam yapıldı. Bu durum, beyaz ete ulaşmayı zorlaştırdı ve vatandaşlarda çözüm beklentisine yol açtı.

Ticaret Bakanlığı, tavuk fiyatlarındaki artışa karşı kritik bir hamle yaparak tavuk etine ihracat yasağı getirmeyi planlıyor. Bu yasağın amacı, yurt dışına ihraç edilen tavuğun iç piyasaya yönlendirilerek fiyat artışının önüne geçmek.

Tavuk eti fiyatlarındaki artışın genel gıda enflasyonunu da etkilediği ve tüketiciyi olumsuz yönde etkilediği gözlemleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın bu adımıyla birlikte, tavuk eti fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilerek tüketiciye daha uygun fiyatlar sunulması hedefleniyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, piyasadaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" demişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.