Telefonu olan herkes için geçerli: 1 Ocak'a kadar yapmayan 268 TL ödemek zorunda!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Telefonu olan herkes için geçerli: 1 Ocak'a kadar yapmayan 268 TL ödemek zorunda!
#Ekonomi | Haber Merkezi
09 Ara 2023 / Cmt 18:16
/ 4.287 Kez Okundu
| |

Telefonu olan bütün vatandaşları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Buna göre 1 Ocak tarihine kadar bunu kadar yapmayan 268 TL ödemek zorunda kalacak.

Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber telefon kullanımı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Bizi 3G'den bir buçuk adım öteye taşıyan 4,5G için beklenen tarih geldi.

4,5G teknolojisi, 3G’den daha hızlı ve gelişmiş bir mobil hat hizmet olarak öne çıkıyor. Bu teknolojiyi kullanmak için SIM kartlarınızın 4,5G uyumlu olması gerekiyor. SIM kartlarınızı önceden 4,5G uyumlu olanlara değiştirdiyseniz, 4,5G’nin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak Türkiye’de son zamanlarda mobil hat teknolojisi için SIM kartlar ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı.

O TARİHTEN SONRA ZORUNLU
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren SIM kartlarınızın 4.5 G teknolojisine geçmesi zorunlu hale geldi.

4,5 G teknolojisine geçmeyen ve eski hattınızı kullanmaya devam eden vatandaşlar telefonunun çalışmaması ya da internetinin yavaşlaması gibi sorunlar yaşayabilirler.

OPERATÖRE BAĞLI OLARAK FİYAT DEĞİŞİR Mİ?
SIM kart değiştirme ücreti operatörlere göre değişmektedir. En düşük SIM kart değiştirme ücretinin 268 TL olduğu belirtilmenktedir.

Ancak bazı operatörlerde kampanyalı olarak taahhüt verilmesi durumunda ücretsiz değişim imkanı da bulunmaktadır. Örneğin 1 yıl boyunca taahhütlü bir tarife seçtiyseniz ücretsiz 4.5 G destekli SIM kart alabilirsiniz.

1 YILA İNDİRİLECEK
Ayrıca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Elektronik kimlik bilgisini kaydeden cihazların güvenliğini sağlamak için yönetmelikte de bazı değişiklikler yaptı.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte belirtildiği üzere, kullanılmayan, kaçak, kayıp, çalınmış veya başka cihazlara kopyalanmış elektronik kimlik bilgisi olan cihazların beyaz listeye alınması ve bağlantısının kesilmesi için belirlenen süre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 1 yıl olarak belirlenmiştir.

24 SAAT DETAYINA DİKKAT!
Bu kapsamda, BTK’nın veritabanında yer alan ve kesintisiz 1 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının iletişim bağlantısı 24 saat içinde kesilecek ve cihaz bilgileri siyah listeye dahil edilecektir.

SİYAH LİSTEYE ALINACAK
Siyah listeye alınan cihazın bir abone numarasına sahip olduğunu tekrar kullanılması halinde GSM operatörü tarafından yapılan bildirim sonrasında cihaza ait IMEI numarasının tekrar kaydedilerek beyaz listeye alınacağı ifade edilmektedir. Bu talep daha önce cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılıyordu.

ORAYA BAŞVURU YAPILABİLECEK
Yönetmelikte eklenen geçici maddeye göre siyah listeye alınan bir cihazın son kullanıcısının BTK kaydına uygun olmadığı durumlarda ilgili cihazın IMEI numarasının tekrar kaydedilmesi talebi cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabilir.

Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının tasfiye veya terkin edilmiş olması halinde gerekli bilgi ve belgeler tamamlanarak BTK’ya başvuru yapılabilir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.