Tunç Şatıroğlu : dolar borcu olan hemen kapatsın

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tunç Şatıroğlu : dolar borcu olan hemen kapatsın
#Ekonomi | Haber Merkezi
25 May 2022 / Çar 18:08
/ 2.671 Kez Okundu
| |

TÜRKİYE'de dolar kuru fırladı gidiyor. 25 Mayıs 2022 saat 13.30 itibariyle dolar 16.30'u da geçti 17 liraya doğru gidiyor. Para ve altın stratejisti Tunç Şatıroğlu katıldığı canlı yayında dolar kurunun 21 lira olacağını iddia etti. Çok kötü durumdayız diyen Tunç Şatıroğlu'nun olay açıklamaları:

Para ve altın stratejisti Tunç Şatıroğlu bugün katıldığı canlı yayında dolar kuruyla ilgili şoke eden beklentilerini açıkladı. 'Çok kötü durumdayız' diyen Tunç Şatıroğlu, doların 10 gün içinde 17 lirayı bulabileceğini belirtti. Tunç Şatıroğlu'na göre dolar burada da durmayacak. Dolar kuru 21 lirayı bulup onu da geçecek. 'Dolar borcu olan hemen kapatsın' diyen Tunç Şatıroğlu'nun bomba açıklamaları:


Doların 16 lirayı aşması beklediğimiz bir şeydi. Çok normal. Bu sene içinde 2 kez dolar kuru önünde baraj kurulmaya çalışıldı. 40 iş günü bu sürdürülebildi. Bunlar 40 gün ömrü olan şeyler ben 40'ı çıktı diyorum. 40'ı çıkınca da dolar çıkmaya başlıyor. Önünde baraj kurduğunuz için de o birikimli olarak çıkıyor. Dolar kurunun baskılanabilmesi için sadece yüksek faiz işe yarayabilir. Dolar satarak sadece bir süre baskılayabilirsiniz. Ben doların daha da yükselmesini bekliyorum. 


Dolara müdahale olur mu? : Dolara müdahale edilecek olsa buralara gelmezdi. 16'ın üstüne çıkmasına izin verilmezdi. Şu anki görünüm müdahale gücünün kalmadığını gösteriyor. Yarın Merkez Bankası faiz kararında bir değişiklik beklenmiyor. Ben faiz indirimi ya da artırımı beklemiyorum. Faiz artırılmasının teklif dahi ettirilmesi söz konusu değil. Bugün doları düşürseniz ne olacak yarın tekrar yükselecek. 

Çok kötü durumdayız: Yarın Merkez Bankası kararıyla dolar 17 lira olur mu sorusuna Tunç Şatıroğlu şu yanıtı verdi:
-Dolar bir günde 17 lira olmaz da bir haftada 10 günde olur. Gidişat o yönde. FED kararı sonrasında faiz artıyor diye burda dolar artmaz. Burda zaten dolar artıyor. Biz zaten çok kötü bir durumdayız. Bir de ordan gelecek şeyin etkisi çok olmaz. 

Dolar 21 lira olacak : Benim dolarla ilgili beklentim 21 lira olması. 21'de de duracak demek değil. Bizde dolar ilk olarak artıyor kafalar kuma gömülüyor. Sonra zararı varsa faydası var deniliyor. Ondan sonra birileri suçlanıyor. Sonraki aşamada bayrak inmez ezan susmaz aşamasına geliniyor. İşte o aşamadı 21'e geldiğinde bir şey yapılırsa yapılır. Çok da yapılabileceğinden emin değilim. Çünkü bugüne kadar hep yanlış işlerde inat edildi. Dolar kuru 21'e kadar alırım, 21 olunca almam dururum beklerim. 

Altın kaç lira olur geri çekilme olur mu? : Ons altın tarafında henüz bir yükseliş trendi başlamış değil. Belki bir süre yatay hareket olabilir sonrasında onsta yükseliş olabilir. Bu yatay süreçte dolardaki yükselişle gramda yükseliş olur. Dolar borcu olan varsa mutlaka alıp kapatmalı. Altın borcu varsa hemen alıp kapatmalı. Yatırım için altın almayı düşünenler de uzun vadeli almayı düşünsün. Altın bana göre henüz yükseliş trendine girmiş değil bir takım geri çekilmeler söz konusu olabilir. 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.