TÜVTÜRK'ün kararına tepkiler çığ gibi yükseliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TÜVTÜRK'ün kararına tepkiler çığ gibi yükseliyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
01 Haz 2024 / Cmt 17:19
2 dk okuma / 21.347 Kez Okundu
| |

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartıyla yapılan araç muayenelerinde alınan 77 lira ek ücretin kaldırılmasını talep etti. Palandöken, yazılı açıklamasında bu ek ücretin haksız bir mali yük olduğunu vurguladı.

KREDİ KARTI TAHSİLAT FARKI TEPKİ ÇEKİYOR

Palandöken, araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenebildiğini, ancak kartlı ödemelerde "kredi kartı tahsilat farkı" adı altında 77 lira ek ücret alındığını belirtti. Bu durumun vatandaşa adil olmayan bir mali yük getirdiğini ifade eden Palandöken, şunları söyledi:

"Zaten araç muayenesine yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, kartlı ödemelerde ek ücret istemiyor. Kredi kartı tahsilatı farkının vatandaştan tahsil edilmesi adil bir hizmet anlayışıyla bağdaşmıyor. Ayrıca bu ek ücretin randevu alınırken belirtilmemesi ve vatandaşın bu durumu ödeme sırasında öğrenmesi beklenmedik bir mali yük getiriyor."

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ ARTIYOR

2024 yılı için araç muayene ücretlerinin arttığını belirten Palandöken, şu bilgileri paylaştı:

Otomobil, minibüs ve kamyonet: 1149 liradan 1821 liraya

Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet: 586,5 liradan 927,6 liraya

Otobüs, kamyon, çekici ve tanker: 2 bin 462,4 lira

Palandöken, araç muayene ücretlerinin çok yüksek olduğunu ve vatandaşların bu ücretleri ödemekte zorlandığını belirterek, bakım ve onarım yapılmadan yalnızca kısa bir arıza tespiti için bu kadar yüksek ücret almanın adil olmadığını ifade etti.

TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE ÖZEL MUAYENE SİSTEMİ TALEBİ

Ticari araç sahiplerinin yüksek maliyetlerle karşı karşıya kaldığını belirten Palandöken, şu çağrıda bulundu:

"Araçların yıllık bakımları, sabit giderleri, sigortaya her ay düzenli gelen zamlar, benzin, mazot, LPG gibi yakıtlardaki fiyat artışı ve lastik ücretleri gibi yüksek maliyetler esnafımızı zorluyor. Bunun için ticari araçlara özel muayene sistemi oluşturulmalı. Ayrıca ticari araç sahiplerine belirli avantajlar ve indirimler sağlanarak onların maliyet yükü hafifletilmeli."

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı ile ödemelerde alınan ek ücretin kaldırılması ve ticari araç sahiplerine indirimler sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu şekilde vatandaşların ve esnafın mali yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Doğru / 02 Haz 2024 / Paz 17:47
Soyguncular.