Vatandaşa uyarı! Başvuran o parayı geri alabilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vatandaşa uyarı! Başvuran o parayı geri alabilir
10 Mar 2018 / Cmt 19:23
/ 2.711 Kez Okundu
| |

Özel hastanelerdeki tedavilerin bir bedeli var. SGK, ne kadar olacağını belirlemiş durumda. Bunun üzerinde ücret alındıysa hakkınızı aramanız mümkün. İşte izlemeniz gereken basit yollar ve geri alınabilecek ücretler..

S osyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı hastaneye muayene için giden sig ortalı 15 lira katkı payı & ouml;düy or. Devlette muayene başına alınan katkı payı 5 lira. Özel hastaneler ayrıca SGK&rsqu o;nın & ouml;dediği tedavi ücretinin yüzde 200&rsqu o;ü kadar fark ücreti de talep edebiliy or.

ong>İKİ KATINA KADAR ÜCRETong>

Bir & ouml;rnek vermek gerekirse; kadın hastalıkları nedeniyle & ouml;zel hastaneye giden bir hasta için SGK 33.48 lira & ouml;deme yapıy or. Hastane, bunun üstüne 66.96 liraya kadar ilave ücret talep edebiliy or. 15 lira katılım payı ise sabit ve muayene başına alınıy or. Bazı & ouml;zel hastanelerin olması gerekenden fazla ücret aldığıyla ilgili ç ok fazla şikayetler duyuluy or.

ong>İLAVE ÜCRETİ KONTROL EDEBİLİRSİNİZong>

P osta'nın haberine g& ouml;re, muayene, ameliyat ve tedavi s onrası hastaneye yapılacak & ouml;demelerde, mutlaka ayrıntılı fatura (hizmet d& ouml;kümü) talep edilmeli. Ödemelerin fazla olup olmadığını &lsqu o;https://gss.sgk.g ov.tr/OzelSHS... gi/&rsqu o; linkine girerek &lsqu o;Ne Kadar İlave Ücret Ödeyeceğim?&rsqu o; kısmından s orgulayın. Ödeme fazlaysa hastaneden talep edin. Olumsuz yanıtta iadeli taahhütlü dilekçeyle talebi yineleyin.
ol online.c om/haber_diger/BX25x_1520678297_8245.jpg" />

ong>ŞİKAYET EDİLİRSE CEZA DA KESİLİRong>

Tüm iade taleplerinize olumsuz yanıt verilirse, usulsüz ücret alan hastaneyi SGK&rsqu o;ya bildirin. Bunun için &lsqu o;Al o 170&rsqu o;i arayabilir veya bizzat il ve ilçelerdeki SGK Müdürlükleri&rsqu o;ndeki &lsqu o;Sağlık S osyal Güvenlik Merkezleri&rsqu o;ne başvuru yapabilirsiniz. SGK, hastaneye fazla alınan ücretin 5 katı ceza kesiy or. Hastane, fazla ücreti iade etmezse ceza 10 katına çıkıy or.

ong>HAKEM HEYETİ YOLUYLAong>

Tüm talebe rağmen hastaneden olumsuz yanıt aldıysanız &lsqu o;hakem heyeti&rsqu o;ne başvuru seçeneği var. Büyük şehirlerde 3610 lira, ilçe ve kasabalarda 2400 liranın altındaki alacaklar için hakem heyetlerine başvuru yapılabiliy or. Ayrıca SGK, tedavi s onrası telef onuna &ldqu o;Sizin adınıza hastaneye şu miktarda para & ouml;dedik&rdqu o; diye mesaj g& ouml;nderiy or. Ödediğinizle karşılaştırın.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.