Yeni zamlar resmen 'cep' yakacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yeni zamlar resmen 'cep' yakacak
#Ekonomi | Haber Merkezi
02 Mar 2024 / Cmt 10:46
/ 1.134 Kez Okundu
| |

Son bir yılda mobil operatörlerin faturalara yaptığı yüzde 150'den fazla zam, vatandaşı isyan ettirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise 1 Nisan'da açıklanacak yeni azami ücret tarifesi sonrası operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına zam yapmasını bekliyor.

Fahiş Zam Yarışı:
Mobil operatörler son dönemde adeta fahiş ücret konusunda yarışa girdi. Cep telefonu paket ve tarife fiyatlarına 1 yılda %150'ye yakın zam gelirken, BTK'ya şikâyet yağdı.

Tavan Fiyat Yetersiz Kaldı:
BTK tarafından operatörlere getirilen "tavan fiyat uygulaması" da sorunu çözmede yetersiz kaldı. 1 Nisan'da açıklanacak yeni "a zami ücret tarifesi" sonrası da operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

1 Nisan'da Yeni Zam Geliyor:
BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri A zami Ücret Tarifesi" ile tavan sınırlaması getiriyor. İnternet ücretleri için ise Elektronik Haberleşme Kanunu çerçevesinde serbest piyasa koşulları işletiliyor. Bu nedenle operatörler esas zamlı tarifeleri internet paketleri için uyguluyor.

1 Nisan'da dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, bu tarihten sonra taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilecek.

Taahhüdü Yaklaşanlara Dikkat:
Taahhüdü yaklaşanların zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapması gerekiyor.

Şikayet ve İhbar:
ALO 120'yi arayarak şikayet ve ihbarda bulunabilen vatandaşlar, isterlerse de https://tuketici. btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini BTK'ya iletebiliyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.