Yusufeli Barajı’nda su seviyesi 90 metreyi aştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yusufeli Barajı’nda su seviyesi 90 metreyi aştı
#Ekonomi | İHA
29 Mar 2023 / Çar 12:38
/ 29 Kez Okundu
| |

Artvin’de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve HES projesinde sular yükselmeye devam ediyor. Baraj suları 90 metreyi aşarken, ilçe merkezine ulaşan baraj suları nedeniyle bazı vatandaşlar taşınma işlemini baraj sularının içinde yaptı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan kemer baraj sınıfında 275 metreyle gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı 22 Kasım tarihinde su tutmaya başladı. Baraj kapaklarının kapanmasıyla, gövdede biriken su seviyesi 4 ay içinde 90 metreyi aştı. 29 Mart 2023 tarihi itibarı ile Yusufeli Barajında su seviyesi 594,45 kotuna, su yüksekliği 90,95 metreye, depolanan su miktarı 134,66 milyon metreküp seviyesine ulaştı.

Baraj suları arasında son eşyalarını aldılar
Taşınma işlemi devam eden ilçede bazı vatandaşlar ilçe merkezine ulaşan ve yükselen baraj sularına hazırlıksız yakalanınca, taşınma işlemi de baraj sularıyla kaplı cadde üzerinde yapmak zorunda kaldılar.
Sabah kalktıklarında sokakların baraj suları ilçe kapladığını gören vatandaşlar son kez evlerine ve iş yerlerine baktılar. "Doğduğumuz, büyüdüğümüz, ekmek yediğimiz bu topraklar çarşı merkezi dahil olmak üzere her taraf su altında kaldı" diyen vatandaşlar, duygusal anlar yaşadılar.
Öte yandan





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.