Baraj inşaatı ve ilçe merkezi ile köylerdeki 5 bin konut, 270 iş yeri ve 9 bin 430 dönüm tarım arazisi, sular altında kalacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından, baraj inşası nedeniyle su altında kalacak alanlardan 5 bin 844 adet zeytin, dut, ceviz ve nar gibi boylu meyve ağacı, ağaç nakli metoduyla bulunduğu yerden alınarak Yusufeli ilçesinin kurulduğu yeni yerleşim yerindeki 300 dönümlük alana taşındı.
Yusufeli–İspir Karayolu ulaşıma kapatıldı
Baraj suları nedeniyle Yusufeli-İspir karayolu da ulaşıma kapatıldı. Ekipleri karayolunun farklı bölümlerde üzerinde, “Yusufeli-İspir Devlet Karayolunun Yusufeli Barajı su tutması sebebiyle taşıt trafiğine kapatıldı” yazılı tabelalar konuldu.
“Suyun gelişini izlemeye geldik”
Köyleri sular altında kalan vatandaşlar, suyun gelişini izlemek ve kayıt altına almak için baraj sularını takip ediyor. Yeniköy köyü sakinlerinden İsmail Aydın (30) dün itibariyle köydeki evlerini terk ettiklerini ifade ederek “Eşyamızı, enkazımızı söktük geldik. Dün itibariyle köyden ayrıldık. Bugünde son son suyun gelişini izlemeye geldik. Yıllarımız, çocukluğumuz geçtiği bu derelerde, yürüdüğümüz bu yollarda bir dahası olmayacak bizim için. Tarih oldu artık, çok duygulandık. Her şeyin hayırlısı” ifadelerini kullandı.
Duyuru
İnegöl Online mobil uygulaması güncellendi TIKLA HABERLER CEBİNE GELSİN