Bir Beşlikte Andorraya
 :
/ 917 Kez Okundu
| |

Bir Beşlikte Andorraya

Dünya Kupası 2014 Avrupa Elemeleri D Grubu'nda A Milli Takım ile Andorra karşı karşıya geldi. KayseriKadir HasStadı'nda oynanan karşılaşmayı kazanan taraf 5-0 ile A Milli Futbol Takımımız oldu.

Türkiye'yi galibiyete taşıyan golleri, 35, 39 ve 68. dakikada Umut Bulut, 63. dakikada Burak Yılmaz ve 90 dakikada Arda Turan attı.

Bu sonuçla A Milli Takım, gruptaki puanını 10'a çıkarırken,Andorra ise bu maçta da puanla tanışamadı.

Grupta bir sonraki maçlarda Türkiye 10 Eylül'de Romanya ile deplasmanda kozlarını paylaşırken,Andorraise kendi sahasında Hollanda'yı konuk edecek.

HÜCUM PRES VE BASKILI OYUN

A Milli Futbol Takımı'nın başına 3. kez getirilen Fatih Terim'in oyun planları, nispeten zayıf rakibimiz Andorra karşısında maçın ilk dakikasından itibaren etkisini gösterdi. Kanatlarda Arda Turan ve  Gökhan Törenin taşıdığı topları, ileri uçta Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile buluşturmayı deniyen millilerimizin oyun stratejisi sonucunda kurulan baskı rakibe nefes aldırmadı.

İLK POZİSTONLAR BURAK YILMAZ'DAN

Burak Yılmaz, maçın ilk yarım saatinde bulduğu 3 net gol pozisyonundan faydalanamayarak, rakibin direncinin kırılmasını geciktirdi. Bu zaman dilimi içerisinde Gökhan Töre'nin de ceza sahası girişinden yaptığı sert vuruş da, top az farkla dışarı çıktı

TÖRE KANATLANDIRDI, UMUT RAKİBİ YIKTI

Dakikalar 35'i gösterdiği sırada Gökhan Töre'nin sağ kanattan yaptığı ortaya Umut Bulut'un yaptığı şık kafa vuruşu A Milli Takımımızın aradığı golü getirdi. 4 dakika sonra ise Umut Bulut'un ceza sahası dışından çektiği kavisli şutta kalecinin de önde olması jeneriklik bir golle sonuçlandı ve ilk yarı A Milli Takımımız'ın 2-02lık üstünlüğü ile geçildi.

İKİNCİ YARIDA DA GOLLER ARDI ARDINA GELDİ

İkinci yarıya kontrollü başlayan Türkiye ilerleyen dakikalarda vites yükselterek, 63. ve 68. dakikalarda 2 gol daha buldu.

Bu gollerden ilkinde sağ kanattan gelişen atağımızda Arda, pasını Gökhan'a aktardı. Gökhan da kale sahasına yerden pasını gönderdi ve Burak gelen topu ağlarla buluşturdu.

Maçtaki son golümüzü attığımız 68. dakikada ise sağ kanattan Gökhan Türe taşıdığı topu Umut'un önüne yuvarladı. Umut, ceza alanı içinde sağ çaprazda karşı karşıya pozisyonda aşırtma vuruşla topu ağlara göndererek maçın skorunu belirleyen isim oldu.

HAKAN ÇALHANOĞLU İLK KEZ A MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Fatih Terim 63. dakikada Nuri Şahin'in yerine Olcay Şahan'ı sahaya sürerek maçtaki ilk değişikliğini yaptı. İlerleyen dakikalarda ise Alper Potuk, Burak Yılmaz'ın yerine oyuna dahil olurken, Hakan Çalhanoğlu ise Gökhan Türe'nin yerini aldı. Böylece Hakan Çalhanoğlu ilk kez A Milli Takım tecrübesini tatmış oldu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.