Milli Rüya Gerçekleşmedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Milli Rüya Gerçekleşmedi
 :
/ 1.069 Kez Okundu
| |

A Milli Takımımız, Hollanda’ya 2-0 mağlup oldu...

Tatlı bir rüyaydı, olmadı... 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde Fatih Terim'in gelişiyle 3'te 3 yapan A Milli Futbol Takımımız, Hollanda ile çıktığı "Ya tamam ya devam" maçını 2-0 kaybetti. Şükrü Saracoğlu'ndaki karşılaşmanın gollerini Robben ve Sneijder kaydetti. 16 puanda kalan Milliler; Romanya ve Macaristan'ın galip gelmeleriyle grubu 4. bitirip play-off'a kalamadı.
 
MAÇTAN NOTLAR:
A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Hollanda ile yaptığı 10. ve son maça Türk taraftarlar çok büyük ilgi gösterdi. Maçtan dakikalar önce stadı dolduran 50 bin futbolseverler, mücadele öncesinden itibaren coşkulu destekleriyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı adeta bayram yerine çevirdiler. Koltuklara konulan bayraklarla maç başlamadan önce tezahüratlar yapan taraftarlar, tribünlerde renkli görüntüler ortaya koydu.
 
Karşılaşmanın biletlerini iki gün önceden tüketen futbolseverler, mehter marşı ile coşkulu anlar yaşadı. Taraftarların büyük çoğunluğunun milli takım formasıyla maça gelmesi dikkati çekti. Giydikleri formanın yanı sıra ellerindeki bayraklarla sporseverler, Kadıköy'ü adeta kırmızı ve beyaz renklere boyadı.
 
Mücadelede bine yakın Hollandalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.
Stat dışında da taraftarların coşkulu halleri dikkati çekti. Bazı Hollandalı ve Türk taraftarların beraber maçı bekledikleri, birlikte eğlendikleri gözlendi. Maç öncesi gerçekleştirilen seremoni sırasında bazı taraftarların Hollanda Ulusal Marşı'nı ıslıklaması sırasında A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, el hareketleriyle bu durumu engellemeye çalıştı.
 
TÜRKİYE'DE İKİ DEĞİŞİKLİK
A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, son Estonya maçına göre kadroda iki değişiklik yaptı. Estonya karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Son karşılaşmada Burak Yılmaz'a yaptığı asistle ikinci golün hazırlayıcısı olan Gökhan Töre, Hollanda karşısında yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Olcan Adın ilk 11'de görev yaptı.
 
HOLLANDA'DA 5 DEĞİŞİKLİK
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Macaristan'ı 8-1 yendikleri karşılaşmaya göreTürkiye karşısında 5 değişiklik yaptı. Macaristan karşısında kalede görev yapan Michel Vorm, yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Jasper Cillessen kalede görev yaptı. Macaristan karşısında ilk 11'de oynattığı Jeffrey Bruma, Kevin Strootman ve Rafael van der Vaart'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Leroy Fer ve Wesley Sneijder'i sahaya sürdü. Son karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Nigel De Jong,Türkiye karşısında takımını yalnız bıraktı.
 
SNEİJDER İLK 11'DE, KUYT YEDEK
Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Hollanda'nın bir başka milli oyuncusu Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise yedekler arasında yer aldı. İki takımın ısınmak için sahaya çıktığı sırada Wesley Sneijder ile Dirk Kuyt, Türkiye'deki takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.
 
RUMEN GAZETECİLER TAKİPTE
Karşılaşmaya medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. Toplam 320 gazetecinin takip ettiği karşılaşmada 24 Hollandalı ve 5 Rumen basın mensubu da görev aldı. Wesley Sneijder, maç öncesi, Galatasaray'daki görevinden ayrılan eski teknik direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk da yayıncı kuruluşa maçla ilgili yorumlarda bulundu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.