1071 kutlamaları Ahlat turizmine heyecan getirecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
1071 kutlamaları Ahlat turizmine heyecan getirecek
01 Mar 2018 / Per 13:31
/ 27 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt kutlamalarının Ahlat’tan başlayacağının müjdesini vermesinin ardından ilçede kutlamalarla ilgili hazırlık toplantıları da yapılmaya başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malazgirt kutlamalarının Ahlat’tan başlayacağının müjdesini vermesinin ardından ilçede kutlamalarla ilgili hazırlık toplantıları da yapılmaya başlandı.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz, 2018 yılı itibariyle Bitlis’in Ahlat ilçesinde başlayacak olan Malazgirt kutlamalarının bölgeye ve turizme yeni bir heyecan kazandıracağını ifade ederek, "2018 yılı itibariyle 1071 kutlamalarımızın başlangıç yeri Ahlat, nihayetlendirilecek yeri ise Malazgirt olmakla beraber bu alan üzerinde ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu önemli çalışmayı Ahlat Belediyesi olarak Bitlis Valimiz İsmail Ustaoğlu ve Ahlat Kaymakamımız Mustafa Akgül ile birlikte yürütüyoruz. İnşallah burada da festivallerimizi kapsamlı olarak, artık kalıcı faaliyetleri de yürütebileceğimiz Okçuluk Vakfımızla, yine Bilal Erdoğan Beyefendinin himayelerinde bu işi başlatmış bulunuyoruz. Ahlat’ta da takriben 700 bin metrekarelik bir alan üzerinde yeni bir çadır kent çalışmamızı ve festival alanımızı oluşturmaya başlayacağız inşallah. Konuya da müdahil olan birçok kuruluşumuz ve bakanlığımızla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmada bizimle beraber hareket edecekler. Ahlat’ımızda da Malazgirt’imizde de bundan sonra bütün yöreyi kucaklayabileceğimiz, karşılayabileceğimiz bir festival çalışmasını yürütüyoruz. Zaten festivalimiz uluslararası bir festival. Ahlat-Avrasya Kültür Buluşmasının 26’ıncısını yapmıştık. Şimdi de inşallah Allah nasip ederse 27’incisini düzenleyeceğiz. Bu arada asıl meselenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin iştirakleriyle gerçekleşmesidir. Bu vesileyle de tüm halkımızın da duyarlılığını bu mevzuda bekliyoruz. Okçuluk Vakfıyla birlikte yürüteceğimiz bu çalışmalarda halkımızın katılımı da bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. Kısacası Ahlat birçok yönüyle cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Endüstriyel yatırımıyla da, tarımsal yatırımlarıyla da böyle, ama aynı zamanda turizmle de önemli bir ivme kazandı. Bugün de öyle görüyorum ki bölgeye ve turizme heyecan getirecek bu çalışmayı da ilçemizde başlatmış bulunuyoruz. Ben başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere bu konuda bize destek veren Bilal Erdoğan ve tüm heyetine, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz ile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.