"15’li Torunları"ndan sınırları korumak için yeniden askerlik başvurusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
18 Oca 2018 / Per 14:32
/ 45 Kez Okundu
| |

Suriye sınırında son günlerde yaşanan askeri hareketlilik nedeniyle askerlere destek vermek isteyen bir grup vatandaş, Büyükçekmece Askerlik Şubesine gelerek yeniden askere gitmek için başvuruda bulundu

Suriye sınırında son günlerde yaşanan askeri hareketlilik nedeniyle askerlere destek vermek isteyen bir grup vatandaş, Büyükçekmece Askerlik Şubesine gelerek yeniden askere gitmek için başvuruda bulundu.
Esenyurt Tokat Dernekler Federasyonu 15’li Torunları Gençliği üyesi Erdoğan Karaca, Kemal Yıldız, Berkay Aymak, Tayyip Güzel, Recep Emir Özen ve Saffet Gümüş, Büyükçekmece Askerlik Şubesine gelerek yeniden askere gitmek üzere başvuruda bulundu. Grup, amaçlarının son günlerde Suriye sınırında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) destekli terör örgütü PKK’ya bağlı unsurların yeni bir devlet kurmasını engellemek olduğunu söylediler.
Dilekçelerini şubeye teslim eden grup adına bir açıklama yapan Saffet Gümüş, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Türkiye Cumhuriyeti sınırlarımızı tehdit eden Suriye’de Amerika’nın desteğiyle PKK terör örgütü oluşturmaya çalışan bu örgütleri bertaraf etmek için ve sınır güvenliğimizi koruyan askerlerimize, polislerimize destek amacıyla gönüllü olarak tekrar askere gitmek için Büyükçekmece Askerlik Şubesine destekte bulunuyoruz. 1915’te dedelerimiz nasıl ki vatanı korumak için 15-16 yaşında gitmişse biz de onların torunları olarak canı gönülden askerlerimizle beraber şu an vatanımızı, bayrağımızı korumak için askerliğe başvuru yapacağız. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüllü askerleriyiz" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.