1924 Anayasasıı masaya yatırılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Eyl 2021 / Cmt 13:00
/ 169 Kez Okundu
| |

TOBB ETÜ, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenleyeceği sempozyum ile 1924 Anayasası’nı masaya yatıracak. Sempozyumda, söz konusu Anayasa ve izlenen kamu politikalarının 1960 Askeri Darbe sürecinde yaşananlara etkisi ele alınacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) tarafından 12 Eylül 2021 tarihinde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, 1924 Anayasasında Yönetim Sistemi ve Bu Dönemde İzlenen Kamu Politikaları Sempozyumu düzenlenecek.
TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca’nın açılış konuşmaları ile başlayacak sempozyumda, 1960 Askeri Darbesi’nin yapıldığı dönemde yürürlükte olan 1924 Anayasası etraflıca incelenecek, 1924 Anayasasının bu süreçte rolünün bulunup bulunmadığına belirli yönleriyle ışık tutulmaya çalışılacak.
-Oturumların gündeminde neler var?
Sempozyumun, başkanlığı Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiğdem Kırca tarafından yapılacak birinci oturumunda, TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fahri Bakırcı tarafından 1924 Anayasasının yapıldığı dönemin ruhu ve 1924 Anayasasının genel çerçevesi üzerine bir değerlendirme yapılacak. Birinci oturumun ikinci konuşması Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Doç. Dr. Şeref İba tarafından yapılacak. Oturumun son konuşmacısı olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu ise 1924 Anayasası ile Öngörülen Hükümet Sistemini ve Uygulamaya Yansımalarını anlatacak.
Moderatörlüğü TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Olgun Değirmenci tarafından yapılacak ikinci oturumda ise; Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ozan Ergül tarafından 1924 Anayasasında Milletlerarası antlaşmalar, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Gülsoy tarafından 1924 Anayasası döneminde demokratik yaşam hakkı ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Abbas Kılıç tarafından 1924 Anayasası döneminde TBMM kararları ve yasama yorumu hakkında değerlendirmeler yapılacak.
Oturumlar sonrasında, katılımcılara sempozyuma katılım belgesi verilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.