2024 LGS Sınavı Yarın: Saat Kaçta Başlayacak, Kaç Soru Sorulacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2024 LGS Sınavı Yarın: Saat Kaçta Başlayacak, Kaç Soru Sorulacak?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
01 Haz 2024 / Cmt 16:29
2 dk okuma / 1.892 Kez Okundu
| |

Yarın tüm Türkiye'de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yapılacak. Öğrenciler ve veliler, sınavın detaylarını merak ediyor. İşte, sınavın saati, süresi ve soruların dağılımı hakkında bilmeniz gerekenler:

2024 LGS SINAVI SAATİ VE SÜRESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen LGS sınavı, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav iki oturumda yapılacak:

Birinci Oturum: Saat 09.30'da başlayacak ve 50 soruluk sözel bölümden oluşacak. Bu bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. Süresi 75 dakika olacak.

İkinci Oturum: Saat 11.30'da başlayacak ve 40 soruluk sayısal bölümden oluşacak. Bu bölümde Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yer alacak. Süresi 80 dakika olacak.

SINAV DETAYLARI VE KAÇ SORU SORULACAK?

LGS sınavında toplam 90 soru sorulacak:

Sözel Bölüm: 50 soru, 75 dakika

Sayısal Bölüm: 40 soru, 80 dakika

SINAV MERKEZLERİ VE KATILIM

2024 LGS sınavına 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuru yaptı. Sınav, yurt içinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda ve 62 bin 663 salonda yapılacak. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda ve 35 salonda gerçekleştirilecek. Ayrıca özel durumları nedeniyle 187 öğrenci evde veya hastanede sınava girecek. Görme engelli ve az gören öğrenciler için de gerekli tedbirler alındı.

SINAVA GİRERKEN GEREKEN BELGELER

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında şu belgeleri bulundurmak zorunda:

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi

Geçerli kimlik belgesi

En az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem

Kalemtıraş

Leke bırakmayan yumuşak silgi

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunmaları gerekiyor.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 LGS sınav sonuçları, 28 Haziran'da açıklanacak. Aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla liselere yerleştirme süreci başlayacak.

GEÇEN YIL VE BU YILKİ FARKLILIKLAR

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle sadece birinci dönem konularından soru sorulmuştu. Bu yıl ise 8. sınıf sınav tarihine kadar işlenen tüm konular sınav kapsamında olacak.

Yüz binlerce öğrenci, güzel bir lisede okuyabilme hayaliyle yarın sınava girecek. Tüm öğrencilere başarılar dileriz.


 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.