21 yıl önce yazılan mektup ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
21 yıl önce yazılan mektup ulaştı
25 Eki 2023 / Çar 22:41
/ 2 Kez Okundu
| |

"Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası" çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, Kütahya’da da sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. 8 Mayıs 2002’de oğlu Yasin Yılmaz’a yazdığı mektubu teslim alan eski Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, duygusal anlar yaşadı.

PTT, 21 yıl önce ’2023’e Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılına Mektup’ isimli bir kampanya başlatmıştı. Kampanya çerçevesinde vatandaşlar o yıllarda yazdıkları mektuplarını 2023 yılında teslim edilmek üzere PTT’ye emanet etmişti. Kütahya’da 8 Mayıs 2002 günü oğlu Yasin Yılmaz’a yazdığı mektubu teslim alan Kütahya İl Genel Meclisi eski Başkanı Musa Yılmaz, duygusal anlar yaşadı. Yılmaz’ın 21 yıl önceki öngörülerinin hemen hemen hepsinin neticelendiği görüldü.
Yılmaz’ın mektubunda, "Koalisyon hükümetinin kötü yönetimi, yıllık enflasyonunun yüzde 75’ler seviyesinde olması, başörtüsü zulmü, daha özgür, müreffeh, demokratik Türkiye temennisi" o dönemin problemleri ve çözüm önerileri gözler önüne serdi.
Öngörülerinin gerçekleşmiş olmasından mutluluk duyduğunu kaydeden Yılmaz, "Mektup benim içinde sürpriz oldu, hatta belli bir süre unutmuştuk. En son ulaştırma bakanımız onu gündeme getirince bizde hatırladık bu mektubu. Adres güncellemesi yaptık. Tabii ki 2023’e yazıyoruz, sene 2002. Hayat bu belli olmaz diye. Hayatta oluruz olmayız diye. En kolay ulaşabileceği baba ocağının adresini vermiştik ama bugün çok şükür hayattayız ve kendi adresimize PTT’miz getirdi. Mektupta 2002 yılını çok özet olarak anlatmışım, çok detaylı, hem özet hem detay vererek konu başlıklarını arkalı önlü 2 sayfalık bir mektup, ailevi konulara değinmişim, çocuklardan beklentilerimi yazmışım. Çok mutlu oldum bugün, o gün öngördüğüm şeyler üzerinde çocuklarımın varmış olduğu noktayı bir de memleketin genel durumu, o gün başörtüsü sorununa değinmişim, İnşallah önümüzdeki yılların, Türkiye’nin daha özgür ve bu tip tartışmaları aşacak bir ülke olmasını dinlemişim, onu da gördük. O günkü kriz ortamındaki ekonomik durumu özetlemişim çok kötü olduğumuzu ve seçimlerden, 2002 seçimlerinden, 3 Kasım seçimlerinden 6 ay önce yazdığım bir mektup ve İnşallah bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara geleceğini öngörmüşüm ve onun gelmesiyle birlikte tabi bir takım da sıkıntılar, ceza vs. o günkü şartlarda var, engellenmeye çalışıldığına değinmişim. Amerika’nın dünyanın tek sahibi olduğunu ve gerçekten dünyaya zulmettiğine değinmişim. Bu mektupta, kısacası 2002 yılı ortamında baktığım her konuda tespit ettiğim ve çocuklarımıza hedef gösterdiğim ülkemiz için temenni ettiğim şeylerin hepsinin gerçekleşmiş olmasından çok mutluyum. Mektup bizim için de önemli. 8 Mayıs 2002 Çarşamba günü saat 10.00’da yazmışım. Devletimiz o zaman PTT Genel Müdürlüğü bir kampanya yapmıştı. Cumhuriyetin 100. yılına diye, ona katılmışım. Benim yazı alışkanlığım var. Bu benim için kıymetli bir ödül oldu bugün. Bu mektubu çocuklarımdan birinin adresine, ismine yazmışım, Yasin Yılmaz ismine. O günlerde Anadolu Öğretmen Lisesinde okuyordu. Ona bir hedef koymuşum. Tabii kırsal kesimden geldiğimiz için bir tıp doktoru olmasını çok arzuluyorduk çünkü kendisi çok başarılıydı ve bu alanda da kendisini geliştirmesini çok arzu etmiştik. O da bir anlamda gerçekleşti. İyi bir dereceyle okulundan mezun oldu. Güzel bir dereceyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Sonrasında ihtisaslar yaptı, yan dal uzmanlıkları yaptı ve şu anda da kendi alanıyla ilgili Amerika’da çalışmalar yürütüyor, eşiyle birlikte. O da ülkemiz adına gelecekte çok faydalı projeleri gerçekleştireceğine inanıyorum. Bundan da çok memnun oldum. Bu mektubu biraz sonra çocuklarıma, tabi sayfa olarak atacağım, whatsapp üzerinden. Onlarda heyecanlanacak ve o günkü düşüncelerimi görmüş olacaklar" diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.