"3 Ocak Atatürk Meydanı" açılış için gün sayıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
21 Ara 2017 / Per 16:34
/ 87 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluşunun yıldönümü olan 3 Ocak 2018 günü açılışı gerçekleştirilecek ‘3 Ocak Atatürk Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in kurtuluşunun yıldönümü olan 3 Ocak 2018 günü açılışı gerçekleştirilecek ‘3 Ocak Atatürk Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Atatürk Parkı’nda devam eden çalışmaların geldiği son durumu yerinde görmek amacıyla incelemelerde bulunan Başkan Kocamaz, ekiplerle birlikte yapılan çalışmaları denetledi. Parkla ilgili yetkililerden bilgi alan Kocamaz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözlerinden birisinin yazılı olduğu ve Toros dağlarını işaret eden heykeli yerinde gördü. Beton kaide üzerine granit mermer ile kaplanmış ve meydanın merkezine 3 metrelik bir beton kaide üzerine yerleştirilen 4.5 metrelik Atatürk heykeli üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözü yer alıyor. Meydanda heykelin yanı sıra ağaçlandırma, yeşil alanlar ile oturma alanı çalışmaları yapıldı ve Atatürk Parkı çevresine estetik bir görünüm kazandırıldı. Giriş kısmındaki kaldırımda 500 metrekare, meydan kısmında 700 metrekare olarak yaklaşık 2 bin 200 metrekarelik bir alanda sert zemin yenilemesi ve düzenlemesi yapıldı. Zemin çalışmalarında ise malzeme olarak eskitme denizli traverteni, bazalt ve kumlama karo kullanıldı. Atatürk heykeli, 4 adet geniş yüzey aydınlatıcısı ile aydınlatılıyor. Atatürk heykeli çevresine 9 adet meşale ve 4 adet bayrak direği konuldu. Alan içerisinde 20 adet bank ve 23 adet çöp kovası yerleştirildi. Ağaçların altına ise daha şık bir görüntü kazandırmak maksadıyla 33 adet ızgara yapıldı. Yeşil alan çevrelerinde estetik bir görünüm ve bitkileri ezilmekten korumak amaçlı da ahşap çit kullanıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.