37 yıllık Ramazan davulcusu bu yıl da vatandaşları sahura kaldıracak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
37 yıllık Ramazan davulcusu bu yıl da vatandaşları sahura kaldıracak
22 Mar 2023 / Çar 11:18
/ 51 Kez Okundu
| |

Bilecik’te 37 yıldır Ramazan davulculuğu yapana Bülent Sarp, bu yıl da görevinin başında.

Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu da belirlenen Ramazan davulcuları, tüm mahalleleri gezerek, vatandaşları sahura kaldıracak. Görevleri öncesi Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde verilen eğitimlerde, Ramazan davulu geleneğinin sürdürülmesinde uyulması gereken kurallar başta olmak üzere birçok konuda bilgiler verildi, uyarılar yapıldı. Mahallelerde davul çalacak Ramazan davulcuları, maniler eşliğinde hünerlerini sergiledi.

‘’Ramazan davulcusu geleneğini yaşattığımız için mutluyuz’’
Bilecik’te 37 yıldır Ramazan davulu çaldığını belirten Bülent Sarp, amacının geleneği yaşatmak olduğunu ve bunu gerçekleştirdiği için büyük mutluluk duyduğunu anlattı. Sarp, "37 yıldır Ramazan ayında davul çalarak, vatandaşları sahura kaldırıyorum. Bu yıl da Belediye Başkanlığının öncülüğünde Ramazan davulu çalma eğitimini aldık. Arkadaşlarımızla birlikte bütün mahalleleri gezerek vatandaşları sahura kaldıracağız. Tüm Müslümanların Ramazan ayı mübarek olsun’’ dedi.
Diğer Ramazan davulcuları da Perşembe günü tutulacak oruç için davullarını hazırladıklarını belirterek, binlerce yıl devam eden bir geleneği sürdürmekte payı olduğu için mutlu olduklarını söyledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.