442 yıllık ’Behrampaşa Hanı’ Butik Otel olacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
442 yıllık ’Behrampaşa Hanı’ Butik Otel olacak
04 Oca 2018 / Per 16:01
/ 116 Kez Okundu
| |

Sivas’ta 1576 yılında yapılan Behrampaşa Hanı’nda restorasyon çalışmalarında sona gelindi

Sivas’ta 1576 yılında yapılan Behrampaşa Hanı’nda restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Restorasyon çalışmalarının ardından han butik otel olarak hizmet verecek.
Behrampaşa Hanı’ndaki çalışmaları inceleyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcısı Kazım Özgan ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aydın,"Behrampaşa Hanı’nı geziyoruz. Gerçekten mükemmel bir çalışma ortaya konmuş. Hem restorasyon olarak aslını koruyarak güzel bir çalışma yapmışlar hem de ilave fonksiyonlar katarak ayrı bir zenginlik ortaya çıkartmışlar. Tahmin ediyorum tamamlandığı zaman kendi alanındaki en güzel restorasyonlardan, en güzel örneklerden bir tanesi olacak. Burası otel olarak planlanıyor ama otel ile beraber toplantı salonları, restoranlar, kafeler, hamamlar, saunalarla genişletilmiş, zenginleştirilmiş." dedi.
Tarihi seven insanların Sivas’taki yeni adresinin Behrampaşa Hanı olacağına vurgu yapan Başkan Aydın,"Sivas’ın birçok programına ev sahipliği yapacak nitelikli, son derece yüksek vasıflı bir proje. Çok emek vermişler. Çok ciddi çalışmışlar. İyi bir proje ekibi oluşturmuşlar ve bu noktaya gelmiş. İnşallah önümüzdeki 6 ay içerisinde de tamamlanıp hizmete sunulması hedefleniyor. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür eserler ecdadın bize bıraktığı bir miras. Önemli olan böyle bir eserin yaşatılması, halkın hizmetine sunulması. Gurur verici, son derece mutluluk veren bir tabloyla karşılaştık." ifadesini kullandı.
Proje koordinatörü Sinan Duman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"İlimizdeki önemli değerlerden biri olan Behrampaşa Hanı’nda restorasyon çalışmalarını kısa bir süre içerisinde bitirerek bu alanı halkımızın kullanımına sunacağız." diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.