6. Altınkepçe Uluslararası Yemek Yarışması başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Eki 2017 / Cum 15:36
/ 37 Kez Okundu
| |

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen, 6

Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen, 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması başladı.
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle bu yıl 6.sı düzenlenen Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek yarışması Kültür Merkezinde başladı. Mehter Takımının konseriyle başlayan açılış törenine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, usta şefler ve vatandaşlar katıldı. Altın Kepçe Aşçılar Derneği( AKPAD) Onursal Başkanı Mustafa Nail Özden, “Bu organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Alanya Belediye Başkanına, emeği geçen tüm sponsorlara, Alanya Turistik İşletmeciler Derneğine teşekkür ederim. Kültürümüzün yaşatılmasını istiyoruz. Bunda da en büyük emek Sayın Belediye Başkanımızın. Destekleri için her zaman teşekkür ederim. Başkanımızın desteğiyle bu organizasyonun her yıl daha da büyüyerek devem edeceğine inanıyorum” dedi.

Yücel, “Alanya’nın değerlerini yaşatmaya çalışıyoruz”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, Alanya’nın değerlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Yücel, “Alanyamızın sadece eşsiz güzellikteki doğasını, tarihini, denizini, kumunu tanıtmakla kalmıyoruz, yöremizin kendine özgü mutfak kültürünün de bilinirliğini çeşitli etkinliklerle arttırıyoruz” dedi.
AKPAD Başkanı Fatih Saray, Belediye Başkanı Yücel’e teşekkür ederek, usta şef önlüğü giydirdi. Saray, ayrıca Başkan Yücel’e bir de dernek rozeti takarak baş aşçı unvanı verdi. Başkan Yücel, resmi programın ardından aşçılara başarılar dileyerek Kültür Merkezi dışına açılan stantları da gezdi; vatandaşlarla sohbet etti.

5 kategoride 615 aşçı yarışıyor
Yöresel Yemekler, Display, Profesyonel Şefler, Lise Düzeyi Öğrenciler ve Üniversite Düzeyi Öğrenciler kategorisinde toplan 615 aşçının yarıştığı organizasyon, 27-28-29 Ekim tarihleri arasında Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Organizasyonun sunuculuğunu ekranların tanınan yüzü, lezzet ustası Elif Korkmazel yapıyor. Sabah saat 09.00 başlayıp 18.00’a kadar sürecek yarışmaları izlemek isteyen vatandaşlar Kültür Merkezini ziyaret edebilir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.