68. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
68. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı
26 Mar 2018 / Pzt 12:44
/ 50 Kez Okundu
| |

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ’’ 15 yıllık periyotta 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol üzerine 19 bin 900 kilometre ekleyerek 26 bin kilometreyi geçtik’’ dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ’’ 15 yıllık periyotta 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol üzerine 19 bin 900 kilometre ekleyerek 26 bin kilometreyi geçtik’’ dedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen 68. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, ’’Dünyanın gerek bölgesel gerekse uluslararası alanda ulaşılabilirliğin en önemli ölçüt haline geldiği bir dönemi yaşıyoruz. Ulaşımın bu kadar önemli olduğu bir çağda taşımacılığın neredeyse yüzde 90’ının karayoluyla yapılması, karayolu sektörünü ve sektörün yönetici unsur karayolları teşkilatını hem önemli kılmakta hem de sorumluluk yüklemektedir. Bu bakımdan yapılan yolları çok kıymetli birer ürün olarak görüyorum. Ülkemizin sosyal ve ekonomik girişiminin lokomotifi olan yollarımızı yüksek standartlara ulaştırmak için çalışan karayolları teşkilatımızın sorumluluğunda 2 bin 657 kilometre otoyol, 31 bin 66 kilometre devlet yolu, 33 bin 897 kilometre il yolu olmak üzere toplam 67 bin 620 kilometrelik yol ağı mevcut’’ şeklinde konuştu.
Çanakkale Köprüsü’nün hesaplanan tarihten bir yıl erken açılacağını belirten Arslan, ’’Son dönemde yapım çalışmalarını sürdürdüğümüz projelerde önemli ilerlemeler sağlarken hiç hız kesmeden yeni yatırımları da sırasıyla başlatıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kapsayan 148 kilometrelik yol kesimini hizmete sunduk. İstanbul,Yalova, Kocaeli, Bursa, İzmir otoyolunda da hizmete açtığımız Osmangazi Köprüsü’ne ilaveten 104,5 kilometrelik kısmını hizmete açtık. Bu sene de çok büyük bir kısmını hizmete açmış olacağız. Ve inşallah önümüzdeki yıl tamamını açarak İstanbul-İzmir arasını 3 saate indirmiş olacağız.
Geçtiğimiz yıl 18 Mart’ta temelini attığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara’ya kadar olan otoyolda köprünün kule tesisleri çok başarılı bir şekilde yapıldı. Dünya’nın en büyük ayak açıklıklı, (2023 metre) olan bu köprüsünün Çanakkale gibi çok rüzgar alan bir yerde yapılmasının mümkün olmadığının ifade edildiği bir ortamda projeler hazırlandı, testler başarılı bir şekilde yürüyor. Böylece dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsünün inşaatına başlamış olduk. 2023’te bitirilmesi hedeflenirken yaptığımız çalışmalarda 1,5 yıl daha erken, 18 Mart 2022’de açmak adına bütün çalışmaları yürütüyoruz’’ ifadelerini kullandı.
’’15 yıllık periyotta 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol üzerine 19 bin 900 kilometre ekleyerek 26 bin kilometreyi geçtik’’
2023 yılında otoyol ağını 5 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Arslan, ’’ Bu yıl içerisinde de önümüzdeki süreçte de bazı önemli otoyol projelerimizi başlatmayı ve 2023 yılında otoyol ağımızı 5 bin kilometrenin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. 15 yıllık periyotta 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol üzerine 19 bin 900 kilometre ekleyerek 26 bin kilometreyi geçtik. Bugün itibariyle 26 bin kilometre bölünmüş yolu düşündüğünüzde karayollarının toplam yol ağının yaklaşık yüzde 40’ının bölünmüş yol olduğunu görüyoruz. Bölünmüş yollarla kafa kafaya çarpışmalardaki trafikten kaynaklı kazaları önemli oranda azalttık. 76 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlı, hedefimiz 81 il. Her sene karayollarına 20 milyar TL civarında yatırım yapıyoruz. Geçen sene uluslararası uzman bir kuruluşla yaptığımız çalışma sonucunda yaptığımız yollardan kaynaklı elde ettiğimiz tasarrufun sadece karayollarındaki ekonomik faydası yıllık 17 milyar 300 milyon TL ve zaman tasarrufu. Bu tablo yapılan yatırımların her kuruşunun faydaya dönüştürülmesi bakımından bölünmüş yolların yol standartlarının yükseltilmesinin insanımız için, bizim için ne kadar önemli bir enstrüman olduğunu göstermekte’’ açıklamalarında bulundu.
’’Son 15 yılda yaptığımız tünel miktarı 383 kilometre’’
Türkiye’de günde 250 metre tünel yapıldığını ifade eden Arslan, ’’5 bin metrenin üzerinde, Karadeniz’i ülkemizin güneyine bağlayacak kuzey-güney arasındaki 18. koridorun önemli bir halkası olan Cankurtaran Tünelini yakın zamanda hizmete açtık.
Yeni işletmeye açtığımız bir diğer tünel ise 14 bin 200 metre uzunluğundaki çift tüplü Ovit Tüneli. Bu sene tüpün birini bir gidiş bir geliş olarak hizmete verdik. Ovit, konforlu bir şekilde vatandaşımıza hizmet verdi. İnşallah bir ay içerisinde diğer tüneli de hizmete sunmuş olacağız.
Son 15 yılda yaptığımız tünel miktarı 383 kilometre. Nereden geldiğimizin bir göstergesi olarak bunları yapmaya devam edeceğiz. Türkiye günde 250 metre tünel yapıyor. Şu anda 250 kilometreyi bulan 2 bin 474 köprü yapmış durumdayız ve yüzde 79’luk bir artış sağlammış durumdayız’’ diye konuştu.
2023 hedefine ulaşmak için görevlerinin bilincinde olarak bütün projeleri birbiriyle uyumlu ve bir bütünün parçası olarak hayata geçirdiklerini vurgulayan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
’’2023 hedefimize gelince, 4 bin 863 kilometre bölünmüş yol ile yap işlet devret kapsamında yapacağımız 2 bin 370 kilometrelik otoyolların da hizmete girmesiyle, 33 bin 250 kilometrelik bölünmüş yol ağına kavuşmuş olacağız. Ayrıca 673 kilometre uzunluğunda 9 bin 71 adet köprü ve viyadük, 700 kilometre uzunluğunda 470 adet tüneli de hizmete vermeyi hedefliyoruz. 2023 hedefine ulaşmak için görevimizin bilincinde olarak bütün projelerimizi birbiriyle uyumlu ve bir bütünün parçası olarak hayata geçiriyoruz. Türkiye’nin rekabet gücüne ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı veren güvenli, erişilebilir, ekonomik, konforlu, hızlı, çevreye duyarlı ,kesintisiz, dengeli ,çağdaş hizmetin sunulduğu sürdürülebilir bir ulaştırma sistemini oluşturarak daha büyük yatırımlarla ülkemizi daha ileriye taşıma gayretindeyiz.
Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise, ’’ Ülkemizin sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesinin zorunlu koşulu altyapımızı gerekli standartlara ulaştırmaktır. Kuruluş olarak hedefimiz, diğer ulaşım sistemleriyle uyumlu, güvenli, konforlu, ekonomik, çevreye duyarlı, uluslararası ulaşım koridoruyla bağlantılı, karayollarının tesis dilmesi ve korunmasıdır’’ dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.