8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
05 Mar 2018 / Pzt 15:41
/ 57 Kez Okundu
| |

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu, Eskişehir Makina Mühendisleri Odası’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaparak kadın sorunlarının ülkenin yarası olduğunu dile getirdi

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu, Eskişehir Makina Mühendisleri Odası’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaparak kadın sorunlarının ülkenin yarası olduğunu dile getirdi.
Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Zeliha Aziret, 8 Mart’ın daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etmek için mücadele veren ve bu haklı mücadele sonucunda yaşamını yitiren dokuma işçisi kadınların hikayesi olduğunu söyledi. 8 Mart’ın emeğin, fedakarlığın, sömürünün ve yok sayılmaya karşı direniş adı olduğunu ifade eden Zeliha Aziret, “Toplumların ekonomik, kültürel ve sosyal olarak gelişiminde kuşkusuz ki kadınların yeri çok önemlidir. Ancak; ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturmalarına rağmen halen pek çok kadın; aile içinde, sosyal ve çalışma hayatlarında erkeklerden daha geri planda durmak ve en doğal haklarını elde edebilmek için mücadele vermek zorunda kalmaktadır. Evlendirilmek için aileleri tarafından eğitimlerine son verdirilmekte, her türlü şiddete ve cinsel istismara uğramakta, cinayete kurban edilmekte ve iş yerlerinde mobbinge uğramaktadırlar. Bu durum ülkemizin kanayan yarasıdır” dedi.
TÜİK 2016 yılı verilerine kadınların istihdam oranının erkeklerin istihdam oranının yarısından da az olduğunu vurgulayan TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu sözcüsü Zeliha Aziret, açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi:
“Ülkemizde 2010 yılında 1 80, 2016 yılında 32 8, 2017 yılında ise 409 kadın; eşleri, akrabaları veya erkek arkadaşları tarafından katledilmiştir. Yasalar önünde 1 8 yaşından küçük her bireyin çocuk kabul edildiği ülkemizde, çocuk tacizlerine verilecek cezalarda 12 yaş sınırı gibi bir uygulamayı kabul etmeyeceğiz ve çocuğa karşı yapılan her türlü cinsel istismar olayında, ‘çocuğun yaşı ne olursa olsun’ suçlulara en ağır cezaların verilmesinin takipçisi olacağız."





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.