8 Mart Dünya Kadınlar Günü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
07 Mar 2018 / Çar 16:09
/ 70 Kez Okundu
| |

Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, kadınların tacize, şiddete maruz kalmanın yanında, terör ve savaşların ağır yükü altında bedel ödediklerini söyledi

Memur-Sen il Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, kadınların tacize, şiddete maruz kalmanın yanında, terör ve savaşların ağır yükü altında bedel ödediklerini söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Çoban, anne, eş ve kardeş sorumluluğuyla ailenin ve toplumun, sonra ağır çalışma koşullarının yükünü omuzlayan kadınların, sosyal çözülmeyle hızlanan ahlaki çöküşle devam eden, tacizin, şiddetin, terör ve savaşın ağır yükü altında bedel ödediklerini kaydetti.
Çoban, “Hak ve özgürlük ihlallerinin eşi görülmedik seviyelerde sürdüğü dünyamızda en çok mağdur olanlar kadınlar olmuştur, olmaktadır. En az yüz yıldır kitlesel yıkım ve kıyımlara yol açan ve şimdi son vahşetini Suriye’de gördüğümüz savaşların ilk ve çaresiz mağdurları da yine çocuklarıyla birlikte önce kadınlardır. Dün Bosna’da, Arakan’da olduğu gibi belki onlardan daha alçakça bugün zindanla binlerce kadın tutuklu işkenceye ve tecavüze maruz kalmaktadır” dedi.
Dünya kamuoyunun mazlumların çığlığına sessiz ve sağır kaldıklarını da belirten Mustafa Çoban, Birleşmiş Milletlerin ve sözde insan hakları aktivistlerinin ihlallere karşı açıklama bile yapmadıklarını söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.