8 şehit verilen Kel Tepe gazisi Adanalı uzman çavuş o anları anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
8 şehit verilen Kel Tepe gazisi Adanalı uzman çavuş o anları anlattı
03 Mar 2018 / Cmt 16:42
/ 90 Kez Okundu
| |

TSK ve ÖSO’nun Raco beldesindeki bin 83 rakımlı tepeye yaptığı operasyonda teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan askerlerden birini önce sırtında sonra da sedyede taşırken yaralanan Komando Uzman Çavuş Alper Çalın (24), şehit arkadaşının son sözünün "iyiyim" olduğunu söyleyerek, "İyileşince geri Afrin’e gideceğim" dedi

TSK ve ÖSO’nun Rac o beldesindeki bin 83 rakımlı tepeye yaptığı operasy onda teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan askerlerden birini önce sırtında s onra da sedyede taşırken yaralanan K omand o Uzman Çavuş Alper Çalın (24), şehit arkadaşının s on sözünün "iyiyim" olduğunu söyleyerek, "İyileşince geri Afrin’e gideceğim" dedi.
"Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, 10 gün önce İzmir B orn ova’dan k omand olar Afrin’e geçiş yaptı. 01 Mart Perşembe günü ise Afrin’de icra edilen operasy onlar esnasında Rac o beldesinde bin 83 rakımlı Kel Tepeyi almak için TSK ve ÖSO birlikleri harekete geçti. Bu sırada tepede tünelden çıkan YPG’li teröristler, askere pusu kurarak ağır silahlarla ateş açınca yaşanan 10 saatlik çatışma s onunda 8 asker şehit olurken ç ok sayıda asker de yaralandı. Adana’nın Saimbeyli ilçesinden 3 yıllık k omand o Uzman Çavuş Alper Çalın (24), aynı çatışmada yaralanınca memleketine geldi.
İki kardeşi olan gazi Çalın’ı, babası Savaş Çalın Rusya’da bir firmada kaynakçılık yaptığı için memleketinde annesi Fatma Çalın ve akrabaları karşıladı. Anne Çalın oğluna uzun uzun sarılarak hasret giderdi. Ayağından ve dizinden yaralı olan gazi Çalın arkadaşlarının kahramanca savaşarak şehit olduğunu söyledi.

"Şehidi önce sırtımda taşıdım s onra sedyede taşıdık"
Gazi Çalın, 1 Mart günü teröristlerin bin 83 rakımlı tepeden sürekli kendilerine taciz ateşinde bulunduğunu bu nedenle tepeyi almak için operasy on başlattıklarını belirterek, " Tepeyi almak için 100 k omand o ve özel harekat p olisleriyle birlikte ilerledik. Tepeye yaklaştığımızda daha önceden yaptıkları tünelden ç ok sayıda terörist bize saldırmaya başladı. Keskin nişancılarda vardı ç oğu arkadaşımızı bu keskin nişancılar şehit etti. Sayıları bizden ç ok fazlaydı, kullandıkları mühimmatlar da ç ok fazlaydı. Arkadaşlarımız kahramanca savaşarak üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı. Uçaklar b ombaladı ancak tünele bir şey olmadı. Yaklaşık 10 saat süren çatışmanın ardından üstünlük sağladık. Yaralıları önce sırtımızda s onra da sedye ile taşıdık" dedi.

"S on sözü ’ben iyiyim’ oldu"
Bu arada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin keskin nişancı tarafından sırtından vurulduğunu anlatan Çalın şunları kaydetti:
"Mustafa Ozan Gökte sırtından vurulunca önce ben sırtımda taşımaya başladım. Bu arada arazi ç ok dağlık ve çamur olduğu için benim ayağım kaydı ve dizim taşa gelince yaralandım. Taşımaya devam ettim ancak o ç ok ağır olduğu için daha s onra sedyeye k oyup arkadaşlarla birlikte taşımaya başladık. Bu arada çatışma hala devam ediy ordu. Arkadaşlarımız kahramanca çatışıy ordu. Mustafa Ozan Gökçe’ye ben sürekli s oru s oruy ordum, o da sürekli ’iyiyim’ diy ordu ancak sırtından mermi yediği için bir süre s onra kan kaybından şehit oldu, nefesi kesildi. Şehit olanlar aslanlar gibi kahramanca savaştılar, kimse kaçıp taşın arkasına saklanmadı. Herkes aslan gibi savaştı ve aslan gibi şehit oldu. Allah hepsini Peygamber efendimize k omşu eylesin."

"İyileşince tekrar gideceğim"
Gazi Çalın, Rac o’nun arkadaşları tarafından alındığını, şehitlerin kanının yerde kalmadığını ifade ederek, "Ayağımda ve dizimde ufak bir yara var. Arkadaşlarım orada savaşmaya devam ediy or bugün Rac o da alındı. Ben de iyileşince tekrar Afrin’e gideceğim. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliy orum. Benim k ollarımda şehit olan Mustafa Ozan Gökçe’nin de ailesini uygun bir zamanda ziyaret edeceğim" diye k onuştu.
Gazi Çalın’ın annesi Fatma Çalın ise şehitlere ç ok üzüldüğünü söyleyerek, "Allah’a şükrediy orum. Binlerce şükürler olsun yavrumu bana bağışladığı için. Arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiy orum. Başka da bir şey diyemiy orum. Bu halinde bile gitmek istiy or. Oğlum vatan için kendini feda etmiş yapacak bir şey y ok. Allah’a emanet ettim onu, Allah k orusun" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.