AB Bakanı Çelik: "26 Mart Türkiye-AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir önemli bir fırsat olarak görüyoruz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AB Bakanı Çelik:
23 Mar 2018 / Cum 16:41
/ 182 Kez Okundu
| |

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 26 Mart Türkiye-AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir önemli bir fırsat olarak görüyoruz" dedi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 26 Mart Türkiye- AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir" href="/tag/ bir/"> bir önemli bir" href="/tag/ bir/"> bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Varna’da gerçekleştirilecek AB-Türkiye zirvesi öncesi sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çelik, "26 Mart’ta Varna’da yapılacak Türkiye- AB Zirvesinin hemen öncesinde AB Konseyince kabul edilen sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye hakkındaki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Biz, 26 Mart Türkiye- AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir" href="/tag/ bir/"> bir önemli bir" href="/tag/ bir/"> bir fırsat olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.
AB tarafından da aynı olumlu ve yapıcı yaklaşımı bekledikleri vurgulayan Çelik şunları kaydetti:
"Ancak, dayanışmanın, hukukiliğin ve hakkaniyetin önüne geçtiği yerde meşruiyetten bahsedilemez. Dayanışma, sadece meşru olduğu zaman anlamlıdır. Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan Crans Montana görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandığında bunun sorumlusunun GKRY ve Yunanistan olduğunu bize söyleyenlerin şimdi böyle bir" href="/tag/ bir/"> bir açıklama yapmış olmaları çok talihsiz bir" href="/tag/ bir/"> bir gelişme olmuştur. Biz Varna’ya samimi, iyi niyetli ve yapıcı bir" href="/tag/ bir/"> bir anlayışla gideceğiz. AB tarafını da aynı anlayış içinde görmeyi bekliyoruz."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.