Aday öğretmenlerden Diriliş Kitap Kafeye ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aday öğretmenlerden Diriliş Kitap Kafeye ziyaret
06 Oca 2018 / Cmt 16:50
/ 47 Kez Okundu
| |

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde göreve yeni başlayan öğretmenler “Okul Dışı Faaliyetler” kapsamında Diriliş Kitap Kafede bir araya geldi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde göreve yeni başlayan öğretmenler “Okul Dışı Faaliyetler” kapsamında Diriliş Kitap Kafede bir araya geldi.
Kitap Kafe ziyaretlerinden dolayı aday öğretmenlere teşekkür eden Eğitimle Diriliş Derneği Başkanı ve Diriliş Kitap Kafe Koordinatörü Bilal Akgül, kitap kafe bünyesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Yaptıkları çalışmaların anahtar sözcüğünün kitap tahlili olduğunu belirten Başkan Akgül, “Kitabın başkahramanı Raçinski, bir sınıf öğretmeninin en az bir profesör kadar bilgi sahibi olması gerektiğini, çünkü öğretmenin öğrenciyle iletişiminde yapacağı en ufak bir hatanın öğrencinin geleceğini karartabileceğini söylüyor. Gerçekten bizlerin bu konuda çok dikkatli davranması neslin istikamet üzere gelişmesi açısından elzemdir. Bir eğitimcinin düzenli kitap okuma alışkanlığına sahip olmasını çok önemsiyoruz. Yine bu çalışmaların hedeflerinden bir tanesinin de en azından meramını ifade edebilecek kadar yazı yazma, düşüncelerini yazılı bir şekilde ifade etme becerisini kazandırmaktır. Bundan dolayı kitap tahlillerinde yazılı sunum yapılmasını daha çok önem veriyoruz. Rehber öğretmenleri tarafından Diriliş Kitap Kafede organize edilen rehberlik atölyesi çalışmamızla eğitim alanında hem bilgi hem de tecrübe birikimi oluşturmayı hedefliyoruz. Üç yıldır düzenli olarak her ay panel ve konferans düzenliyoruz. Düzenlediğimiz panellerde her sezon için bir konu başlığı belirleyerek o konu başlığı ile ilgili alt başlıkları her ay panel şeklinde işliyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.