ADEM kurslarına kadınlardan yoğun ilgi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ADEM kurslarına kadınlardan yoğun ilgi
12 Mar 2018 / Pzt 11:59
/ 66 Kez Okundu
| |

MUŞ (İHA) – Muş’un Hasköy ilçesinde, Aile Destek Merkezinde (ADEM) kurs gören kadınlar, hem kendileri için hem de kurumlar için dikiyorlar

MUŞ (İHA) – Muş’un Hasköy ilçesinde, Aile Destek Merkezinde ( ADEM) kurs gören kadınlar, hem kendileri için hem de kurumlar için dikiyorlar.
Hasköy Kaymakamlığı tarafından kısa süre önce açılışı yapılan Hasköy ADEM kursları, kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan kumaş ve malzemelerle çeşitli ürünler elde eden kadınlar, hem çocuklarının çeyizlerini tamamlıyor hem de ADEM’e destek oluyor. Yoğun ilginin olduğu kurslara kayıt yaptıran 155 kadın, kursun çok faydalı olduğunu ve alternatiflerin oluşturulması gerektiğini söylediler.

"Eşim boş işsiz ve bende işsizim"
Evli ve 4 çocuk annesi olduğunu ifade eden kursiyer Zübeyde Çelik, eşinin ve kendisinin işsiz olduğunu belirterek, "Aileme faydam olsun diye bu kursa katılmak istedim. İstiyoruz ki arkadaşlarımıza, komşularımıza, ailemize faydalı birer fert olalım. ADEM kursu olmasaydı evde boş boş oturacaktık. Yıllardır evde boş boş oturuyorum. Sadece çocuklarımı okutabiliyorum, başka da bir faydam olmuyor. İstiyoruz ki; iş alanları genişletilsin, tekstiller açılsın ve iş sahibi olalım” dedi.
Merkezde namazlık, etek, penye, gömlek gibi birçok alanda dikimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, “ İnşallah bundan sonra Kaymakamlığın verdiği destekle daha güzel kıyafetler dikeriz. Burada öğrendiğimiz b ilgilerle kendi iş yerimizi açıp, kendi alanımızda çalışabiliriz. Bütün amacımız kendimizi burada geliştirip, kendi iş yerimizi açmaktır” ifadelerini kullandı.

"Bu kursa katılmasaydım evde oturacaktım"
Sidar Paçal adlı kadın da, "Aileye ve yetim çocuklara destek veriyoruz, onlara ürünler dikiyoruz. Namazlık dikiyoruz, ütülüyoruz. Kesim ve dikim yapıyoruz. Bu kursa katılmasaydım; üniversiteye gidemeyecektim ve aileme daha fazla yardımcı olamayacaktım. Buraya geldim tam tersi güzel şeyler öğrendim. Kesim yapıyorum, dikim yapıyorum. B ilgime b ilgi, eğitimime eğitim kattım” şeklinde konuştu.
Merkezde bir kendilerine bir de ADEM’e diktiklerini ifade eden Paçal, "Mesela bir tane namazlık kendimize diktiysek, bir tanesini de ADEM kursuna veriyoruz. Bu kapsamda bize bu desteği sağladığı için Kaymakamımız Ahmet Özkan’a ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Malzemeler tamamen devlet tarafından temin ediliyor. Biz de bu malzemelerle hem kendimize hem de ihtiyaç sahibi olanlara dikip veriyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor" dedi.
Sevda Yüce isimli kursiyer ise merkezde öğrendiği b ilgilerle ilerde kendine iş yeri açmayı hedeflediğini söyledi.

"Tüm malzemeler vakıf imkanlarıyla karşılanıyor"
Bu tür projelerin Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce onaylandığını hatırlatan ADEM Sorumlusu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdiresi Belgen Uçar, "Hasköy ADEM olarak 9 kursumuz bulunmakta ve 9 hocamız çalışıyor. Burada toplamda 155 tane öğrencimiz var. Destekler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca veriliyor, tüm malzemeler vakıf imkanları ile karşılanıyor. Biz bu ürünleri birebir öğretmen eşliğinde öğrencilere teslim ediyoruz. Öğrenciler bir parça ürün kendilerine yapıyorlar, bir parçada kuruma teslim ediyorlar” dedi.
Merkezde ağırlıklı olarak el sanatlarının yapıldığını dile getiren Uçar, “İçerisinde giyim, mefruşat, kuaför, b ilgisayar kursumuz var. Bunun yanında köylerimizde, Düzkışla beldemizde de kurslarımız var. Eskiden birçok kişi imkansızlıktan dolayı kurslara gelemiyordu. Ama şu anda öyle bir sorunları yok. Bütün malzemeler vakıfça karşılanıyor. Vakıfça karşılandığı için artık bayanlarımız, kızlarımız çok rahat gelmek istiyorlar” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.