Adıyaman’da ses yarışmasının ön elemeleri yapılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adıyaman’da ses yarışmasının ön elemeleri yapılıyor
20 Mar 2018 / Sal 16:04
/ 66 Kez Okundu
| |

Adıyaman Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) tarafından yürütülen ‘Adıyaman Ses Yarışmasının’ ön elemeleri yapılıyor

Adıyaman Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Bilim ve Sanat Merkezi (Bilsem) tarafından yürütülen ‘Adıyaman Ses Yarışmasının’ ön elemeleri yapılıyor.
Bilsem salonunda 6 kişiden oluşan jüri üyeleri Bilsem tarafından Türkü kategorisinde tertiplenen ses yarışması büyük ilgi gördü. 100’ün üzerinde başvuru arasından ana sahnede finalde yer alacak seslerin seçimi için, müzik öğretmenlerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Bugün yapılan ön eleme sonucunda jüri tarafından belirlenen not diliminin üzerinde kalanlar, ana sahnede yer alma şansı elde etti.
Katılımın bireysel olarak gerçekleştiği yarışmada, elemeler kayıt sırasına göre yapıldı. Bilim Sanat Merkezi Konser salonunda yapılan ön elemede 6 kişiden oluşan orkestra ve 6 kişiden oluşan jüri görev aldı. Bilsem Müzik danışmanı Canan Yıldız öncülüğünde gerçekleştirilen yarışmada, yarışmacılar Türk Halk Müziği dalında bilinen bir eseri jüri önünde seslendirdi. Jürinin değerlendirmesinde katılan yarışmacıların ses güzelliği, yorumu, diksiyonu, sesi doğru basması, üslup ve tavrı, seçilen eserin zorluk derecesi ve ses genişliği kriterlerinin dikkate alındığı öğrenildi.
Ses yarışmasının finalinin 29 Mart Perşembe Günü Güzel Sanatlar Li sesi Konferans Salonunda gerçekleştirileceği belirtildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.