Adıyaman’dan Afrine Kardeşlik Köprüsü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adıyaman’dan Afrine Kardeşlik Köprüsü
09 Mar 2018 / Cum 19:05
/ 59 Kez Okundu
| |

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘Adıyaman’dan Afrin’e, Kardeşlik’ konulu yardım kampanyası başlatıldı

Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ‘ Adıyaman’dan Afrin’e, Kardeşlik’ konulu yardım kampanyası başlatıldı.
Başlatılan kampanyayla ilgili gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındağ ve Adıyaman’da faaliyet gösteren 31 STK temsilcisi katıldı. Suriye’de kadınlara, çocuklara uygulanan şiddet ve yapılan katliamları nefretle kınadıklarını belirten Yeni Dünya Vakfı Adıyaman İl Başkanı Mahmut Eren, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir ferdi olan biz Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat, yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli ediyoruz. Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin, modern tüketim hengamesinin bize asli görevlerimizi unutturduğu böyle bir zamanda burada mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarında olduğumuzu belirtmek, imanımızın ve şahitliğimizin gereğidir” dedi. ‘ Adıyaman’dan Afrine Kardeşlik Köprüsü’ konulu yardım kampanyasına herkesin destek vermesini isteyen Başkan Eren, “Geleceğimizi hep beraber yeniden inşa etmek, yakılıp yıkılmış şehirlerimizi yeniden imar etmek, yaşam hakları, özgürlükleri ve gelecekleri yok edilmek istenen çocuklarımıza sahip çıkmak amacıyla Adıyaman kamuoyunu Adıyaman’dan Afrin’e Kardeşlik Köprüsü konulu yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Yardım kampanyası, nakit ,gıda,temizlik malzemesi ve tekstil malzemesi yardımı olarak yapılacak olup 45 gün süresince devam edecektir. Nakit yardımların; bu kampanya için açılan ilgili hesaba yatırabileceği gibi Demokrasi Parkında kurulan yardım sandığına da teslim ederek destek olabilirsiniz" diye konuştu.
Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, yapılan kampanyanın oldukça anlamlı bir kampanya olduğunu ve kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.