Adliyelerdeki intihar olayları ve kamu görevlilerine yapılan saldırılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adliyelerdeki intihar olayları ve kamu görevlilerine yapılan saldırılar
07 Mar 2018 / Çar 09:39
/ 62 Kez Okundu
| |

Büro Memur-Sen Van Şubesi üyeleri, adliyelerde yaşanan intihar olaylarıyla kamu görevlilerine yapılan saldırılara tepki gösterdi

Büro Memur-Sen Van Şubesi üyeleri, adliyelerde yaşanan intihar olaylarıyla kamu görevlilerine yapılan saldırılara tepki gösterdi.
Büro Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar, şube yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üyenin katıldığı adliye binası önündeki basın açıklamasını Halil İbrahim Derge okudu. “Adliyelerde yaşanan intihar olayları ve kamu görevlilerimize yapılan saldırıları kınamak, kamu görevlilerimizin uğradığı haksızlıkları haykırmak için toplandık” diyen Derge, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hepinizin de bildiği gibi ülkemizin dört bir yanındaki kamu görevlilerimiz, adaletin tesisi için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Ülkemiz ve milletimiz için emek harcayan, ter döken kamu görevlilerimize hak ettikleri değer maalesef verilmemektedir. Kamu görevlilerimiz; mali ve özlük hakların yetersizliği, uğradığı adaletsizlikler, psikolojik baskı, fiziksel saldırı gibi birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Yaşanan sorunlara bir de iş yükünün fazlalığı eklenince, kamu görevlileri psikolojik olarak zor duruma düşmekte ve intihara sürüklenmektedir. Adalet Bakanlığı, kamu görevlilerine gereken değeri vererek, intihar vakalarının önüne geçmelidir.”
Diğer bir önemli olayın ise kamu görevlilerinin iş başında sözlü ve fiziki saldırıya uğraması olduğunu dile getiren Derge, “Maalesef hakları konusunda zor durumda olan kamu görevlilerimiz, bir de sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmaktadır. İcra müdürleri, icra müdür yardımcıları başta olmak üzere kamu görevlilerimizin saldırıya uğramasını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Yaşanan saldırılar, bakanlıktaki kamu görevlilerimizin zor şartlarda görev yaptığının en büyük göstergesidir. Yetersiz özlük ve mali haklara rağmen gecesini gündüzüne katarak ülkemiz ve milletimiz için çalışan kamu görevlilerimizin bir de bu tür saldırılara açık olması moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Adalet çalışanları yalnız değildir. Büro Memur-Sen olarak şimdiye kadar kamu görevlilerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Sendika olarak kamu görevlilerimizin uğradığı haksızlıkları ve yaşadığı mağduriyetleri haykırmaya devam edeceğiz. Buradan Adalet Bakanlığına da çağrıda buluyoruz. Adalet Bakanlığı, üzerine düşeni yapmalıdır. Kamu görevlilerimizin intihara sürükleyen nedenleri detaylı bir şekilde araştırmalıdır. Kamu görevlilerimizin saldırıya uğramaması için gerekli gü venlik önlemlerinin alınmasını sağlamalıdır” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.