AFAD Nene Hatun ve Şehitlerimizi unutmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AFAD Nene Hatun ve Şehitlerimizi unutmadı
09 Mar 2018 / Cum 17:10
/ 93 Kez Okundu
| |

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde AFAD Erzurum personelleri Aziziye Tabyaları ve Kars Kapı Şehitliğine gezi düzenleyerek Nene Hatun ve şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okuyup dua ettiler

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçe vesinde AFAD Erzurum personelleri Aziziye Tabyaları ve Kars Kapı Şehitliğine gezi düzenleyerek Nene Hatun ve şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okuyup dua ettiler.
Yoğun kar yağışı altında AFAD Erzurum ekibi tarafından ilk ziyaret Aziziye Tabyalarına gerçekleştirildi. 1877-78 Osmanlı Rus harbinde Rus askerleriyle göğüs göğse çarpışarak Türk kadının savaşçı ruhunu dünyaya tanıtan Türk anası Nene Hatun’ u kabri başında anan AFAD ekibi, mezara çiçek bırakarak, Yasin-i Şerif okuyup dua ettiler.
Daha sonra aynı ekip Kars Kapı’ da bulunan şehitliği ziyaret etti. Kahraman şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakan AFAD Erzurum personeli dualar ederek şehitlikten ayrıldı.
Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi veren AFAD Erzurum Acil Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Rıza ANDİÇ 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçe vesinde gerçekleştirdikleri bu ziyaretin haftanın sonunda özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelmesinden dolayı kahraman Türk anası Nene Hatun’ un mezarını ziyaret ederek onu yeniden anmanın kahramanlıklarını yeniden hatırlamanın mutluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “bu çerçe vede aziz şehitlerimize unutmadık. Özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın herkesçe bilinmesi gerektiğini, vatanımızın kutsallığını, Türk Milletinin namusunu ve Türk Bayrağının şanını, canından üstün tutan şehitlerimize borçlu olduğumuzu, onların manevi varlığından güç alan bizlerin, her ne olursa olsun, bu vatana göz diken düşmanlarımızı yok ederek kutsal emanetlerini daima yükseklerde taşıyacağımız sözünü verdik” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.