Afrika devletleri Ankara’da toplandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
26 Eki 2017 / Per 14:04
/ 7 Kez Okundu
| |

Türkiye Afrika Ekonomik İşbirliği konferansında konuşan Demokratik Kongo Ankara Büyükelçisi Tshıdımba SANKON’un girişimlerini desteklediklerini ifade etti

Türkiye Afrika Ekonomik İşbirliği konferansında konuşan Demokratik Kongo Ankara Büyükelçisi Tshıdımba SANKON’un girişimlerini desteklediklerini ifade etti.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Afrika Devletleri Ankara Büyükelçilikleri işbirliği ile Türkiye Afrika Ekonomik işbirliği Konferansı geniş katılımlı 54 Afrika Devletinden ve Türkiye den binlerce iş kadını iş adamı Türk Hükümeti bürokratları Dışişleri diplomatları Afrika Devletleri Ankara Büyükelçilikleri Dünya Devletleri Ankara Büyükelçilikleri’nin katılımıyla Ankara Green Park Hotel’de yapıldı.
Konferansta Afrika ülkeleri Ankara Büyükelçiklerini temsilen Demokratik Kongo Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshıdımba açılış konuşmasını yaptı. Konferansın düzenlenmesinde SANKON’un girişimlerini anlatan Büyükelçi Tshıdımba, şöyle dedi:
“Altı aydan beri, Türk ve Afrika ekonomik sektörleri bir araya getirip, Afrika ile Türkiye arasındaki bağlantıları güçlendirip ve o bağlantıları daha dinamik olmak için SANKON’un girişimleri oldu. Birkaç değişim oturumundan sonra, grubumuz planlanan konferansın her iki taraf için de iyi bir fırsat olduğu sonucuna vardı. Zira Afrika’nın doğal ve beşeri kaynaklarımızın Türkiye’nin bilgi ve maddi kapasitesi ile kombinasyonu, her iki taraf için de "kazan-kazan" bir iş birliğine yol açabilir. Aynı analizi gerçekleştirdikten sonra, yaklaşık on yıl önce Afrika Devlet ve Hükümet Başkanları’nın Türkiye’yi "Kalkınmanın Stratejik Ortağı" olarak ilan etme kararı aldığını hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle, SANKON’un girişimini destekledik ve liderlerimizin kendileri için belirlediği hedeflere büyük katkıda bulunabileceğini ümit ederek Afrika’dan geldiğimiz kardeşlerimiz için Ankara’daki bu konaklamamızdan yararlanmalarını tavsiye ettik. Özellikle de Türk meslektaşlarıyla aynı sektörde ortaklık kurarak bilgi birikiminden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamaktır. Benzer şekilde, Türk girişimci kardeşlerimize şu sözleri söylüyoruz: satmak ve satın almak iyidir; ancak iş üreten sektörlere yatırım yapmak daha da iyi. İşsizliğin sona erdirilmesi, siyasi istikrar olduğu kadar ülkelerimizde de sosyal barışı geri getirmenin tek yolu olmaya devam ediyor ve kesinlikle genç devletlerimizin ayrılmaz bir gelişmesine katkıda bulunmak için konferansın başarı ile tamamlanmasını diliyorum.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.