Afrin kent merkezi kuşatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afrin kent merkezi kuşatıldı
13 Mar 2018 / Sal 12:32
/ 210 Kez Okundu
| |

Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Zeytin Dalı Harekatı’nın 53’üncü gününde Afrin kent merkezinin kuşatıldığı bildirildi. Afrin Harekatı’nın 53’ncü gününde toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısını 3393’e yükseldiğini öğrenildi.

TSK, Zeytin Dalı harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde dünden itibaren Afrin kent merkezinin kuşatıldığını ve müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgelerin ele geçirildiğini duyurdu.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada harekatın başından bu yana 3,393 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Açıklamada, "Harekât kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekat için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" denildi.

Dün Afrin kent merkezi çevresindeki sekiz köyün daha ele geçirildiği ve Afrin kent merkezinin kuşatılmasına 1.5 km kaldığı belirtilmişti.

TSK: 3 BİN 393 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Öte yandan TSK' dan yapılan açıklamada Afrin Harekatı'nda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 393'e yükseldiği bildirildi. 

ALMAN VE İNGİLİZ MİLİTANLAR GÖRÜNTÜLENDİ
YPG'nin Afrin'de bozguna uğramasıyla örgüt içindeki yabancı teröristler de deşifre olmaya başladı. Terör örgütünün sözcülüğüne soyunan Hollandalı gazeteci, bir Alman ve bir İngiliz militanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.
İngiliz teröristin adı Jamie Janson, Almanya'dan Suriye'ye gelen 26 yaşındaki kadın teröristin adı ise Helen. Örgütün yabancı teröristleri kullanarak uluslararası destek alma çabasında olduğu değerlendiriliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.