Afrin’deki Mehmetçik için Başkent’te kurban kestiler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Afrin’deki Mehmetçik için Başkent’te kurban kestiler
11 Şub 2018 / Paz 16:13
/ 23 Kez Okundu
| |

Başkent’te toplanan yüzlerce kişi Mehmetçiğe destek mesajı verdi

Başkent’te toplanan yüzlerce kişi Mehmetçiğe destek mesajı verdi. Vatandaşlar Mamak ilçesinde bulunan Ankara Askeralma Bölge Başkanlığı önünde Mehmetçik için kurban kestiler.
Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı olan Akdere Mahalle sakinleri, mahalle muhtarı Nizam Açıkgöz’ün çağrısıyla, meydanda toplandı. Mehter takımı eşliğinde Afrin’de görev yapan askerlere selam gönderen vatandaşlar, Mehmetçik için dualar etti. Ayrıca alanda şehitler için de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Çok sayıda Mamaklı, ilçenin sokaklarında Türk bayrakları ile tekbirler eşliğinde yürüyerek, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Ankara Askeralma Bölge Başkanlığı önüne gelen vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tekbirler eşliğinde Mehmetçik için kurban kesti.

"15 bin kişi Afrin’e gitmek için hazır"
Mahalle muhtarı Nizam Açıkgöz, bu etkinliği Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek için düzenlediklerini belirtti. Bütün vatandaşların Afrin’e gitmek için haykırdığını vurgulayan muhtar Açıkgöz, “Burada 15 bin kişi ikamet ediyor. 15 bin kişi de Afrin’e gitmek için hazır. Hepimiz hazır bir askeriz. PKK’nın yaptığı yeter” dedi.

86 yaşındaki amca askere gitmek istedi
Alanda bulunan ve gözyaşlarını tutamayan 86 yaşındaki bir amca, asker selamı vererek, vatanını korumak için askere gitmek istediğini söyledi.

“Canımızı ve malımızı veririz. Fakat ülkemizden hiçbir şey veremeyiz””
Alana gelen vatandaşlar ise şunları kaydetti:
“Amerika hiçbir zaman sözünde durmayıp, Türkiye’yi bölmek için var gücüyle çalışıyor. Amerika ve Batı ikiyüzlü. Önce, ’Arap Baharı’ diyorlardı. Arap Baharı kışa çevrildi. Batının prensibi, ’böl, parçala ve yut’ olmuş. İnşallah Türkiye’yi bölemeyecekler. 80 milyon vatandaş asker. Canımızı ve malımızı veririz. Fakat ülkemizden hiçbir şey veremeyiz.”
Kalabalık, Ankara Askeralma Bölge Başkanlığı önünde kurban kestikten sonra dağıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.