Ağrı’da arı sütünün kilosu 3 bin liradan satılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağrı’da arı sütünün kilosu 3 bin liradan satılıyor
16 Eyl 2017 / Cmt 10:47
/ 160 Kez Okundu
| |

1632 rakımlı Ağrı’da yaylalarda ve köylerde arıcılar tarafından elde edilen ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen arı sütünün kilosu 3 bin liraya satılıyor

16 32 rakımlı Ağrı’da yaylalarda ve köylerde arıcılar tarafından elde edilen ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen arı sütünün kilosu 3 bin liraya satılıyor.
Dünya’da üretilmesi en zahmetli ve en pahalı sütü olan arı sütünü yediden yetmişe herkes kullanabiliyor. Arı sütünün vatandaşlar arasında bağışıklık sisteminden, kısırlık ve unutkanlık başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Buzdolapl arında muhafaza edilen arı sütünün kilosu 3 bin liradan alıcı bekliyor. Dünyanın en pahalı ürünleri arasında gösterilen arı sütünü vatandaşlar çoğu zaman bal üreten yerlerden alıyorlar. Gram halinde de satılan arı sütünün 5 gramı 15 liradan satılıyor.
Kent merkezine bağlı Çakıroba Köyü’nde uzun yıllardır arıcılık yapan Caner Altın ve ailesi ürettikleri arı sütünü baharat dükkânl arında satıyorlar. Köyde 200 kovanla arıcılık yaptıkl arını söyleyen Altın, arı sütünün dünya’da en pahalı ürünlerden olduğunu ve vatandaşl arın kilo olarak alamadıkl arını belirtti. Arı sütünün onlarca hastalığa faydalı olduğunu vurgulayan Altın, “Biz köyümüzde uzun bir süredir arıcılık faaliyetleri ile uğraşıyoruz. Ball arımızı hem iş yerimizde hem de sipariş üzerine Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz. Elimizde bulunan arıl arın çok zahmetli ve ince işçiliği ile elde edilen arı sütüne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kilo işi satamasak ta gram halinde satıyoruz. Yüzlerce müşterimiz var, arı sütünün faydal arı satmakla bitmez, pahalı olmasının nedeni çok az bulunması ve çok faydalı olduğundandır” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.