Ağrı’da öğrenciler, şehit öğretmenin hayatını anlatan filmi izledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ağrı’da öğrenciler, şehit öğretmenin hayatını anlatan filmi izledi
15 Ara 2023 / Cum 15:34
/ 3 Kez Okundu
| |

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, “Öğrenciler Aybüke Öğretmenine Gidiyor” projesi kapsamında, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını anlatan “Aybüke Öğretmen Oldum Ben” filmini 100 öğrenciye izletti.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Yaşam Merkezinde düzenlenen sinema etkinliğine, öğrencilerin yanı sıra 9 öğretmen de katıldı. Filmi izleyen öğrenciler duygusal anlar yaşadı. Etkinliğe katılanlara meyve suyu ve patlamış mısır ikram edildi.
Öğretmen Zehra Yıldırım, "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı ama bunun filminin çekilmesi ve öğrenciler ile vatandaşlara izletilmesi ayrı bir öneme sahip. Program çok güzel organize edilmiş. Öğrenciler için de farklı bir aktivite oldu. İlde bu tarz etkinlikler olmadığı için öğrencilerin sinemada bu filmi izlemesi çok güzel oldu. Filmin içeriği çok güzel, zaten konusu bizi çok duygulandırdı. İzlerken ağlamamak için kendimizi zor tuttuk ama tutamadığımız zamanlar da oldu" ifadelerini kullandı.
Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, yaptığı açıklamada, gençlerin milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için ilgili kurumlarla iş birliği içinde faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
İpar, şehit öğretmenin hayatını anlatan filmin, öğrencilere ilham vermesini umduklarını belirterek, “Aybüke öğretmenimiz, vatanı için canını feda eden bir kahramandır. Onun hikayesi, bizlere fedakarlık, cesaret ve sevgi gibi değerleri hatırlatıyor. Bu filmi izleyerek, onun ruhunu ve ideallerini yaşatmaya çalışacağız.” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.