Ahmet Atam: Atatürk büyük bir devrimciydi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ahmet Atam: Atatürk büyük bir devrimciydi
10 Kas 2017 / Cum 16:05
/ 15 Kez Okundu
| |

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Atatürk’ün büyük bir devrimci olduğunu ifade etti

Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Atatürk’ün büyük bir devrimci olduğunu ifade etti.
Atatürk’ün vefatının 79. yılını dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Bugün özgürce, insanca, rahat, huzurlu yaşayabiliyorsak, düşüncelerimizi rahatça dile getirebiliyorsak, neye inanıp neye inanmadığımız sadece bizi ilgilendiriyorsa hepsi O’nun sayesindedir. Yaşadığı o kısacık ömrü Türk milletine adamış ve hiç bir karşılık beklememiş, milletini emperyalist, sömürgeci güçlere karşı dimdik ayakta tutmuştur. Kazandığı zaferle sadece Türk milletine değil, sömürülen bir çok ülkeye ve millete umut ışığı olmuştur ki; ölümünden bunca yıl geçmesine rağmen sadece biz değil, tüm dünya onu hatırlamaktadır ve yüzlerce yıl geçse dahi hatırlayacaktır. Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkânsız olan bir çok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Hayata geçirdiği devrimler ile Türk ulusuna çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur. İçine birçok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiştir. Bugünkü ve sonraki 10 Kasım’ların amacı sadece Atatürk’ü anlama çabası olmamalı, onun fikirlerini çağla yoğurarak , kurduğu cumhuriyeti daha sağlam temellerle bir sonraki kuşağa aktarmaya çalışmalıyız. Zira; Atatürk sadece bir beden değil bir fikirdir, ölümsüzdür. O’nun izinden yürüyecek, ulaştığı noktayı daha ileri taşıyacak olan bizler gücümüzü onun bize güveninden ve emanetine olan sadakatimizden alıyoruz. Büyük kurtarıcımız, liderimiz Atamız sen rahat uyu. Bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyetine her zaman sahip çıkacağız ve sana layık bir ulus olma gayretimiz hep devam edecek" dedi.
Bu arada, Başkan Atam, Türkiye Barolar Birliğinin düzenlemiş olduğu 10 Kasım 2017 Atatürk’ü anma programına katıldı. Program KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akınca onuruna verilen yemek ile başladı.
Program Saygı duruşu İstiklal Marşımızın okunmasının ardından TBB Türk Halk Müziği Korosu dinletisi sonrası konuşmalar ile devam etti. (EFE)





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.