Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
28 Şub 2024 / Çar 13:54
/ 1 Kez Okundu
| |

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun yürütücüsü olduğu 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması için ödül töreni düzenlendi.

1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nın ödül törenine, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, rektör yardımcıları Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Genel Sekreter Yusuf Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, akademik ve idari personel ile ödül kazanan yarışmacılar ve davetliler katıldı.
60 çini ve 38 seramik çalışmanın başvuru yaptığı yarışmada çini kategorisinde Ayşegül Karacagil birincilik, Meryem Beğen ikincilik, Nigar Kaynar da üçüncülük ödülüne layık görüldü. Altın Çini Özel Ödülü ise Yasemin Güngör Kahraman’a verildi.
Yarışmanın seramik kategorisinde ise Metinhan Kuloğlu birincilik, Recep Tokat ikincilik, Ahmet Levent Haydaroğlu da üçüncülük ödülü kazandı. Rıza Güral Özel Ödülü Pınar Altunçubuk’a, Sema Güral Sürmeli Özel Ödülü ise Ferit Cihat Sertkaya’ya verildi.
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara teşekkür plaketinin verilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı için hazırlanan plaketi Bakan Mehmet Nuri Ersoy adına Telif Hakları Genel Müdürü Proje ve Eğitim Daire Başkanı Emire Cete, Gürok Grup adına hazırlanan plaketi Esin Güral Argat adına Ebru Özoğul aldı. Gülümser Hatun Termal Otel Spa’nın plaketi İsmail Yavaş’a, Kütahya Porselen’in plaketi Gülsüm Güral’a, Baştaş Grup’un plaketi Osman Baş’a ve Keramika’nın plaketi Emin Yüce’ye verildi.
Etkinlik jüri üyelerine teşekkür plaketi sunulmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.