AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: “Konya’nın başarısının sırrı sosyal belediyecilikte gizli”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: “Konya’nın başarısının sırrı sosyal belediyecilikte gizli”
28 Oca 2018 / Paz 10:46
/ 101 Kez Okundu
| |

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.
AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyenin sosyal faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İlkokul birinci sınıftan, lise sona kadar şehit , gazi çocuğu, öksüz, yetim, engelli, anne-babası resmen ayrı çocuklara eğitim yardımında bulunduklarını, Türkiye’de ilk defa ihtiyaç sahibi ailelere yönelik Sosyal Kartı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Akyürek, ailelere psikolojik destek sağlayan Aile Destek Merkezi, 515 bin mezunu olan Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile merkez ve ilçelerde hizmet veren Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nin (ASEM) faaliyetlerini anlattı. Medeniyet Okulu Projesi ile Türkiye’de ilk kez engellilerin evlerini engel durumuna göre düzenleyen Engelsiz Mekanlar Projesi’nin örnek çalışmaları olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, 2007 yılından bu yana yürüttükleri Sosyal Doku Haritasının önemine vurgu yaptı. Akyürek ayrıca şehirdeki hanelerin tamamına girilerek sosyal durumlarının kayıt altına alındığı uygulamayı Yeni Büyükşehir Yasası sonrası bütün ilçelerde uyguladıklarını dile getirdi.

“Başarının sırrı detaylarda gizli”
"Sosyal Politikalarda Gönül Adımları; Konya’yı Dinliyoruz” adlı programa katılmak için Konya’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Ben, hizmetleri için Başkana teşekkür ediyorum. 15 yıldır AK Parti, Türkiye’ye hizmet ediyor ve hizmetin en önemli ilk ayağını yerel yönetimler oluşturuyor. Biz, 1994’te yerel yönetimlerde hizmetin ilk ayağını İstanbul’da Cumhurbaşkanımız ile başlattık. O gün verilen emek ve mücadele ile 2002’den itibaren AK Parti, hem Türkiye genelinde hem de il ve ilçelerimizde yerel hizmetlerimizi milletimizle buluşturuyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de Konyamız’da. Ben, özellikle Sosyal Politikalar Başkanı olarak sosyal belediyecilik anlayışını Konya’da inşa eden değerli başkanım Tahir Akyürek’e teşekkür ediyorum. Çok güçlü bir sosyal hizmet ekibi ve kadrosu ile sosyal belediyeciliği inşa etmiş. Eğitimden sağlığa, istihdamdan meslek kurslarımıza, engellilerimize hizmetlerden yaşlılarımıza, hastalarımıza hizmete kadar her alanda çalışmalar yapıyor. Sosyal belediyecilik yerel yönetimlerimizin bundan önce olduğu gibi en önemli adımı. Sosyal belediyecilik alanında atılan bütün adımlar için ben belediye başkanımız nezdinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Başarının sırrı detaylarda gizli. Sosyal belediyecilikte ince detay çalışmış olmanız da başarınızın gizli anahtarı” diye konuştu.
Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi ve Sosyal Doku Haritası ile ilgili sunum yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Engelli Mehter Takımından gençlerin de hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a İslam Düşünce Atlası ve tablo hediye etti.Çalık, Engelsiz Mekanlar Projesi uygulamasını yerinde inceledi.
Çalık, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından engelli Hatice Mola’yı evinde ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi’nce "Engelsiz Mekanlar Projesi" kapsamında evi düzenlen Hatice Mola, Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’’ya evini gezdirdi. Evdeki bütün eşyalar, mutfak ve lavaboların kullanabileceği şekilde ayarlandığını anlatan Hatice Mola, " AK Parti’den önce böyle bir hizmet alamıyorduk. Çok memnunuz, çok teşekkür ederiz. Hayatımız kolaylaştı" diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.