AK Parti Trollerle Mücadeleye Yasal Düzenlemeyle Geliyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Parti Trollerle Mücadeleye Yasal Düzenlemeyle Geliyor!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 May 2024 / Sal 10:14
/ 2.500 Kez Okundu
| |

AK Parti'nin kurmayları tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan trol raporu, sosyal medyada sistematik dezenformasyon ve itibar suikastı yapanlara karşı yasal düzenleme planlarını ortaya koyuyor.

Rapor, "Trol Mafyası Nasıl Oluşuyor?" başlığı altında, parayla tutulan troller, hedefli itibarsızlaştırma ve AK Parti'ye verilen zarar gibi konularda detaylı bilgiler içeriyor.

Sosyal medyada mafyalaşmış trol ekiplerinin izlerini takip ederek, gerçek ve bot hesapları ayırt etmenin ve harcanan paraların tutarını belirlemenin mümkün olduğu vurgulanıyor.

Yasal düzenleme kapsamında, sosyal medya denetimi için yeni bir sistem kurulması, hukuki mücadele için yeni bir mekanizma oluşturulması ve günlük sahte hesap açılmasının engellenmesi planlanıyor.

Ayrıca, kişi veya grupları kasıtlı olarak itibarsızlaştırma ve toplumda küçük düşürme eylemlerine cezai yaptırımlar getirilmesi öngörülüyor.
AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "sosyal medya hesapları kimlik numaraları ile açılsın" önerisini de gündemine alıyor.
Bu yasal düzenlemenin, internette dezenformasyon ve nefret söyleminin yayılmasını önleyeceği ve daha sağlıklı bir sanal ortam oluşmasına katkıda bulunacağı umuluyor.
Kaynak: Ekonomim


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.