AK Partili Atay Uslu, yörük beyleriyle buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
AK Partili Atay Uslu, yörük beyleriyle buluştu
25 Oca 2018 / Per 12:20
/ 97 Kez Okundu
| |

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Yörük Beylerinin misafiri oldu

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kumluca’da Yörük Beylerinin misafiri oldu. Atay Uslu ve beraberindekiler Yörük Efe Mehmet Aydın’ı Karamıklı Boyundan Mehmet Karamıklı’yı, Turgut Alım Yörük Beyini, Deveciler Aşiretini ve Yörük Beyi Karamıklı Ali’yi ziyaret ettiler.
Kumluca Sarıcasu Mahallesine gerçekleştirilen ziyarette yörük beylerinin kahveleri içildi, yörüklüğün yaşatılması ve geleceği üzerine değerlendirmeler yapıldı. Haklarında filimler çevrilen, romanlar yazılan Aborjinlikten de, İskoç kültüründen de, Kızılderilikten de daha derin daha zengin ve hala yaşayan Yörük kültürü üzerine çok keyifli bir sohbet edildi.

500 dönüm araziyle takas edilen deve
Yörük Beyleri Milletvekili Atay Uslu’ya 1950’li yıllarda 1 devenin Kumluca merkezden 500 dönüm arazi karşılığında satıldığını anlattılar. Bu gün o arazilerin neredeyse bir helikopter fiyatına eşit olduğunu ifade eden Atay Uslu, "deve Yörük için çok önemlidir, göçebe hayatın vazgeçilmez parçasıdır. Şimdilerde modern hayat ile ulaşım kolaylaşsada Yörüklerimiz evlerinde Deve beslemeye devam ettiklerini görüyoruz." dedi.
Atay Uslu "Deve Yörüğün ağır vasıtası, eşek ise spor aracıdır. Yörüğün yükünü bir deve taşır ama keyfini kırk deve taşıyamaz" diye konuştu. Atay Uslu’ya Kumluca ziyaretinde Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve teşkilat üyeleri eşlik etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.