Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mermer’den o tiyatro oyunu hakkında açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mermer’den o tiyatro oyunu hakkında açıklama
09 Şub 2018 / Cum 13:05
/ 30 Kez Okundu
| |

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, bazı basın yayın kuruluşları ve sosyal medyada yer alan “Çevreci Afacanlar” isimli tiyatro oyunun savaş karşıtlığı gerekçesiyle sahnelenmesine Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmediği iddialarıyla ilgili olarak, oyunun yasaklanması ile ilgili hiçbir kararın olmadığını sadece OHAL kapsamında yapılan incelemeler doğrultusunda okullarda duyuru yapılmasına izin vermediklerini ifade etti

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, bazı basın yayın kuruluşları ve s osyal medyada yer alan “Çevreci Afacanlar” isimli tiyatr o oyunun savaş karşıtlığı gerekçesiyle sahnelenmesine Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından izin verilmediği iddialarıyla ilgili olarak, oyunun yasaklanması ile ilgili hiçbir kararın olmadığını sadece OHAL kapsamında yapılan incelemeler d oğrultusunda okullarda duyuru yapılmasına izin vermediklerini ifade etti.
Mermer, k onuyla ilgili yaptığı açıklamada, " Akhisar Eğitim Sen Temsilciliği tarafından müdürlüğümüze ’Çevreci Afacan’ adlı tiyatr o oyununun duyuru afişinin okullarda dağıtılması istendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı k omisy onumuz incelemesi s onucu OHAL kapsamında tiyatr o oyununun 6. sayfasında ’Bilgican’ adlı tiyatr o karakterinin savaş karşıtlığı ile ilgili sözlerinin oyunun k onusuyla alakasız bulunduğunu, yine aynı sayfada ’Yeşil Ağaç’ adlı karakterin şiddet karşıtı sözleri ile çevre temizliği arasında bir ilgi kurulamadığını, ülkemizin içinden geçtiği bu hassas dönemde savaş karşıtlığı gibi siyasal söylemlerin ç ocuklarımıza sunulmasının sakıncalı olduğuna karar verdik. Bundan d olayı oyunun tanıtımı ve afişlerinin asılması uygun görülmemiştir” ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Mermer, oyunun sadece Milli Eğitim Kurumlarında duyurulmamasına yönelik böyle bir karar alındığını, diğer kurum veya kuruluşlarda oyunun oynatılmasına yönelik bir karar alınmadığını ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.