Aksaray’da köylerde tarım ve hayvancılık eğitimleri verilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aksaray’da köylerde tarım ve hayvancılık eğitimleri verilecek
22 Mar 2018 / Per 15:04
/ 134 Kez Okundu
| |

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı ve İŞ-KUR tarafından köylerde kurslar açılarak kadınlara ve gençlere tarım ve hayvancılık konularında eğitimler verilecek

Aksaray’da Ziraat Odası Başkanlığı ve İŞ-KUR tarafından köylerde kurslar açılarak kadınlara ve gençlere tarım ve hayvancılık konularında eğitimler verilecek.
İŞ-KUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, amaçlarının özellikle kırsal alanlarda kadın istihdamını artırmak, eğitimler vererek hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan ve kırsal alanda yaşayan kadınlarımızın ve gençlerimizin mesleki eğitimlerinin artırılması, girişimci yönünün ön plana çıkarılması ve bu konuda eğitimler verilerek istihdama kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda köylerde iş fikri olan kadın ve gençlere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi, sürü yönetimi elemanı, süt sığırı yetiştiriciliği ile süt hijyeni konularında ortak eğitim çalışmalar yapacağız” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise eğitimin önemine değinerek, “Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da eğitim çok önemli. Özellikle tarım ve hayvancılık kenti olan ve nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan Aksaray gibi illerde bu tür eğitimlerin kesinlikle yapılması gerekli. Bu kapsamda köylerimizde kurslar açıp özellikle kadın ve gençlerimize yönelik eğitimler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Celalettin Kılıç ise, AK Parti hükümeti ile birlikte köylerin, beldelerin daha da yaşanabilir hale geldiğini belirterek, eskiden göç veren köylerin son yıllarda göç bile almaya başladığını söyledi. Kılıç, bunun en önemli sebeplerinden birinin de tarım ve hayvancılık sektörü temsilcisi olan çiftçilere verilen desteklemelerin olduğunu kaydetti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.