Aksaray’da yılın ilk karı yağdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aksaray’da yılın ilk karı yağdı
26 Oca 2024 / Cum 15:42
/ 0 Kez Okundu
| |

Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde etkili olan yılın ilk karı Aksaray merkezinde de etkili oldu.

Aksaray’da son günlerde hava sıcaklığının düşmesinin ardından, sabah saatlerinde yağmaya başlayan yılın ilk karı öğle saatlerinde etkili oldu. Meteorolojinin uyarılarının ardından Aksaray’da beklenen kar yağışı şehir merkezinde etkisini gösterdi. Sabah saatlerinde hafif başlayan kar yağışı öğle saatlerinde 5 derece sıcaklıkla birlikte yağmaya devam etti. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar yılın ilk karının keyfini çıkardı. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından kar yağışının gece saatlerine kadar zaman, zaman etkili olacağı tahmin edilirken, nüfusunun yüzde 80’inin geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığı kentte çiftçiler yağışı mutlulukla karşıladı.
Kar yağışını sevinçle karşılayan Temel Oruç (61), “Yani ne güzel, rabbimin nimeti bu zamanaymış demek ki şimdi yağdı. Elhamdülillah tabi ki dualar ediyoruz. İşte dua ettik cenabı Allah nasip etti. Yağdı ne güzel” dedi.
Seyhan Yokuş (43) ise, “Maşallah çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Allah’ım inşallah baya bir yağdırır. Herkesin yüzü güler, çiftçilerimizin yüzü güler. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diye konuştu.
Kar yağışının geciktiğini belirten Serdar Gökoğlan, “Ağabey kar gecikti. Gerçekten, gecikti. Onuncu ayda yağması gereken kar, rahmet şimdi yağdı. İnşallah bereketli olur. Devamı gelir inşallah, böyle 1 metre kar yağar” ifadelerine yer verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.