Aksoy; “ Kadın kendine inanmalı”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Aksoy; “ Kadın kendine inanmalı”
08 Mar 2018 / Per 14:22
/ 28 Kez Okundu
| |

Osmaniye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında "Kadın ve Demokrasi Buluşması" adı altında yürüyüş gerçekleştirildi

Osmaniye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında " Kadın ve Demokrasi Buluşması" adı altında yürüyüş gerçekleştirildi.
Osmaniye Kadın Platformu Derneği organizasyonu çatı altında toplanan Sivil Toplum kuruluşları üyeleri Atatürk Caddesi’nde bir araya gelerek ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy, Kadınların insanca muamele görmesi, toplumda eşit bireyler olarak yaşayabilme haklarına sahip olmasının temel insan hakkı olduğunu hatırlatarak 8 Mart’ın kadının simgesi, kadın mücadelesinin sesi olduğunu söyledi.
Kadınların mücadelesinin eşit eğitim, eşit ücret, eşit hukuk ve eşit insan olmak gibi en temel haklar için 161 yıldır devam ettiğini altını çizen Aksoy, "Toplumun her alanında ötekileştirilen, itilip kakılan, taciz edilen, kıyafetine göre şekillendirilen evinde iş yerinde şiddetin gizli kalanına da açıktan olanına da maruz kalan kadınlardır. Öncelikle kadın inanmalıdır kendine. Kendi içerisinde bilinçlenen kadın aynı zamanda bilinçli bir çocuk, bilinçli bir nesil, bilinçli bir toplum demektir. Aksi halde kadının sorunu tüm toplumun sorunu, mutsuzluğu tüm toplumun mutsuzluğu, eğitimsizliği tüm toplumun eğitimsizliği olacaktır. Daha yaşanabilir bir dünya, daha demokratik bir ülke ve daha özgür bir yaşam ancak ve ancak kadının da hakkını alabildiği erkeğiyle kol kola, yan yana, omuz omuza yürüyebildiği bir yolda gerçek olabilir" şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.